Alo!

Lekari mu se bore za život!

ANDRIJA DRAŠKOVIĆ NA KOPU IMAO INFARKT

-

Kontroverz­ni biznismen Andrija Drašković (54) juče je doživeo infarkt tokom skijanja na Kopaoniku i hitno je prebačen u novopazars­ku bolnicu, gde mu se lekari bore za život! Draškoviću je pomoć najpre ukazana na Kopaoniku, a zatim je prebačen do Novog Pazara, gde je smešten na Interni blok Odeljenja intenzivne nege.

- Pacijent je pod lekarskim nadzorom i medicinski je zbrinut. Njegovi zdravstven­i parametri u jednom trenutku bili su veoma zabrinjava­jući. Biće obavljene još neke analize i pretrage kazao je za „Alo!“izvor iz novopazars­ke bolnice.

Drašković je, kako saznajemo, tokom vikenda s prijatelji­ma bio na Kopaoniku. Tokom skijanja i druženja, osetio je jak bol u grudima. Požalio se prijatelji­ma, koji su ga prebacili kod lekara, a onda u bolnicu u Novom Pazaru.

- Još nismo sigurni da li ga smemo prebaciti do neke tercijarne ustanove jer postoji mogućnost da mu putovanje ne bi prijalo. Najbolje bi bilo da ostane kod nas još neko vreme, dok mu se zdravstven­o stanje ne stabilizuj­e - kaže naš sagovornik.

Draškoviću je Žalbeni sud u Briselu, u februaru 2017, ukinuo presudu kojom je bio osuđen na doživotni zatvor zbog navodnog učešća u ubistvu kosovskog Albanca Envera Hadrija 1990. u Briselu. U junu 2015. bio je uhapšen u Splitu po poternici Belgije zbog ubistva Hardija. Pušten je na slobodu uz jemstvo od 100.000 evra do odluke o izručenju, a po savetu advokata, pobegao je iz Splita da ne bi bio izručen Belgiji, jer bi mu u belgijskom pritvoru, kako su naveli njegovi advokati, bio ugrožen život. U oktobru 2013. pušten je iz zatvora u Sremskoj Mitrovici pošto je odslužio kaznu zatvora zbog ubistva Surčinca Zvonka Plećića Pleće, u restoranu „Rojal knez“2000. Drašković je bio osuđen na devet godina zatvora, ali mu je, na osnovu Zakona o amnestiji od 16. novembra 2012, kazna umanjena za 25 odsto, tako da je u zatvoru proveo šest godina i devet i po meseci.

Plećić je likvidiran, kada je pijan prišao stolu za kojim je sedeo Drašković sa svojom tadašnjom devojkom Elenom Mijatović i kumom Aleksandro­m Goluboviće­m i upitao: „Da li si ti ubio mog brata Zorana Šijana?“. Potom je mobilnim telefonom udario o sto, a Golubović je u njega ispalio dva hica iz pištolja CZ, dok je Drašković ispalio tri metka iz „magnuma 357“. Viši sud je u presudi ocenio da je njihova reakcija bila preterana, iako je Plećićevo ponašanje bilo neprimeren­o. Tu presudu su pratile kontroverz­e, jer je uoči izricanje presude, sudsko veće tražilo dopunu veštačenja za ubijenog Plećića, iako je bilo utvrđeno da je imao 2,5 promila alkohola u krvi. Na narednom pretresu, kada je trebalo da se čuje mišljenje veštaka, izostao je sudija Aleksandar Ivanović, a ubrzo nakon toga, sud je odlučio da promeni sve članove sudskog veća, izuzev predsednik­a veća Zorane Trajković, zbog čega je suđenje krenulo iznova. Suđeno mu je četiri puta, pred šest različitih sudskih veća. B. A.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia