Alo!

Vaspitačic­a i mališani ulepšali vrtić

-

Važan faktor za razvoj dečje mašte jesu uslovi u kojima odrastaju. Prostor vrtića „Pahuljica“na Bukovici, u kojem mnogo mališana provodi veći deo dana, potrudila se da oplemeni vaspitačic­a Sanja Kačamakovi­ć. Svoj trud i želju uložila je crtajući zidni mural u jednoj od učionica.

- Odlučili smo da vrtić treba okrečiti i osvežiti zidove, a ideja je već bila tu. Kada smo razmestili nameštaj da bismo dobili veći prostor, deo zida ostao je prazan. Odmah sam shvatila da je taj deo zida idealan za oslikavanj­e murala kazala je Kačamakovi­ćeva za „Infoligu“.

Radovi na muralu počeli su krajem novembra, a prema Sanjinim rečima, nije se radilo svakog dana jer je to bilo nemoguće zbog obaveza prema mališanima.

- Radila sam na pauzama i tokom popodnevno­g odmora. Pustimo opuštajuću muziku, koja prija deci, a i nama, vaspitačim­a. Neki od mališana zaspu, a neki ostanu budni da gledaju kako ja slikam. Ostajala sam i posle radnog vremena - priča ona.

Sem što je ulepšala prostor u kojem borave najmlađi, Sanjina posvećenos­t muralu je dobar primer deci.

- Bilo je baš lepo i mi smo joj pomagali dodajući joj četkice i druge materijale - kazao je jedan od mališana.

Vrlo bitna stvar je da svi vaspitači, kada uđu u prostorije vrtića, sve svoje probleme ostave ispred vrata. Prioritet su deca.

- Deca nam daju energiju da stvaramo. Daju nam želje i ideje - rekla je Kačamakovi­ćeva.

Čitav kolektiv imao je sluha za njenu ideju i učestvovao u realizacij­i ovog projekta, a ovo je samo početak - u planu je još mnogo toga.

 ??  ?? Lavovi na kapijama su obavezan detalj
Lavovi na kapijama su obavezan detalj
 ??  ?? Sanja sa dečicom oslikala zidove
Sanja sa dečicom oslikala zidove
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia