Alo!

Kejt i Vilijam pozdravili sve dobitnike britanskog „Oskara“

-

ustala i aplaudiral­a kada je Bredli primio nagradu, a njih dvoje bili su u crnim odelima i na crvenom tepihu su izgledali savršeno.

Film „Zvezda je rođena“

dobio je samo jednu

„Baftu“, a ni „Boemska rapsodija“nije prošla mnogo bolje - dobila je dva, od kojih je jedan osvojio Rami Malek za glavnu mušku ulogu. Trijumfova­li su filmovi „Roma“i „Miljenica“. „Roma“je nagrađena za najbolji film, film van engleskog govornog područja, kameru i režiju (Alfonso Kuaron). Film „Miljenica“osvojio je čak sedam nagrada - za najbolji britanski film, originalni scenario, glavnu glumicu, sporednu glumicu, scenografi­ju, kostim i šminku.

Na drugoj strani sveta, u Losa Anđelesu, 61. put dodeljene su muzičke nagrade „Gremi“. Za najbolji album nagrađena je kantri pevačica Kejsi Masgrejvs, Dua Lipa je najbolja debitantki­nja, a najbolji rep album ima Kardi Bi. Ledi Gaga ovenčala se sa čak tri nagrade, dve za „Šelou“(najbolji duet i pesma pisana za film ili seriju), kao i odvojeno za pesmu „Džoan“, najbolju pop numeru.

Ipak, glavno pitanje je gde je najveći dobitnik „Gremija“?! Naime, pesma, snimak, spot i rep nastup godine je „This is America“glumca Donalda Glovera, koji nastupa pod imenom Čajldiš Gambino, ali on nije došao da primi nagrade.

Glover je odbio da nastupi i dođe na dodelu „Gremija“, ali je ušao u istoriju pošto nagradu za pesmu godine nikada do sada nije dobila rep pesma.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia