Alo!

MITIĆ“MIRKO IVANIĆ JUČE PROMOVISAN NA STADIONU „RAJKO Treneru, igraću šta mi kažeš!

„Ne bavim se pitanjem na kojoj poziciji treba da igram, to je samo Milojeviće­va odluka“, kaže crnogorski reprezenta­tivac

- Piše: VLADIMIR ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Mirko Ivanić je novi fudbaler srpskog šampiona - juče je i zvanično predstavlj­en, a zadužio je dres s brojem osam.

Godinama su ga iz Vojvodine selili u Partizan i Crvenu zvezdu, ali je on otišao u BATE Borisov. Crno-beli su tada prestali da se interesuju za njega, a klub s „Marakane“je u bukvalno svakom prelaznom roku pokušavao da ga dovede i konačno je u tome uspeo.

Crvena zvezda je posle dugih pregovora beloruskom klubu obećala da će platiti obeštećenj­e od 1.300.000 evra, i to u tri jednake rate. Crnogorski reprezenta­tivac je potpisao troipogodi­šnji ugovor s crveno-belima i zarađivaće 33.000 evra mesečno, a debi u dresu srpskog šampiona mogao bi da ima već ovog vikenda, kad ekipa trenera Vladana Milojevića na svom terenu dočekuje novosadsku Vojvodinu.

- Crvena zvezda je veliki klub i drago mi je što sam konačno zadužio njen dres. Nestrpljiv sam, jedva čekam da počnem s treninzima i da debitujem. Naravno da postoji određeni pritisak, ali to je tako svakog puta kad pređete u novi klub. Tako je bilo i kad sam iz Vojvodine prelazio u BATE, a tako je i sada. Odlazak u Belorusiju bio je korak napred u mojoj karijeri, a baš tako gledam i na dolazak u

Zvezdu - rekao je Ivanić na promociji.

Crnogorski reprezenta­tivac može da igra na nekoliko pozicija u veznom redu, što je prednost u savremenom fudbalu, a njegova prednost će biti i ta što je u ekipi njegov nekadašnji saigrač iz Belorusije Nemanja Milunović.

- Nas dvojica smo proveli tri sjajne godine u BATE, odlično se poznajemo i naravno da će mi značiti njegovo prisustvo. Međutim, ne verujem da od njega mogu da čujem nešto novo o Zvezdi, a da ja to već ne znam. Što se moje pozicije tiče, ne bih se bavio time. Na meni je da radim, a trener Vladan Milojević neka odredi gde bi trebalo da igram - poručio je Ivanić.

 ??  ?? On odlučuje: Vladan Milojević „Jedva čekam da zaigram na ’Marakani’“: Mirko Ivanić
On odlučuje: Vladan Milojević „Jedva čekam da zaigram na ’Marakani’“: Mirko Ivanić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia