Alo!

Biću šef tati!

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstanin.radulovic@alo.rs

„Nismo radili zajedno, a kad položim za profesiona­lnu licencu, pozvao bih ga da sarađujemo, ali da se zna ko je glavni“, kaže sin Gorana Pandurović­a,

proslavlje­nog golmana crno-belih

Partizan ne može bez Pandurović­a, niti Pandurović­i mogu bez Partizana.

Nekada davno na golu crnobelih je bio reprezenta­tivni čuvar mreže Goran, koji je kasnije bio deo stručnog štaba nekolicine trenera, a u ovom trenutku ulogu pomoćnika Zorana Mirkovića obavlja njegov sin Strahinja.

- Svi nam kažu da ličimo, čak imamo i identičan mladež na licu, samo što je tata malo tamnijeg tena. Njega su u Partizanu zvali Pandur i Panter, pa i mene zovu ovim nadimcima. Jedina razlika između nas je ta što je on bio golman i zatim kao trener radio s njima, dok sam ja kao mlađi bio krilo i odlučio da se posvetim trenerskom poslu - kaže Strahinja Pandurović i

nastavlja: utakmice crnobelih sam dolazio još kao beba u mamimon stomaku, jer je tata te 1989. godine, kad sam se rodio, prešao u Humsku. Sasvim je normalno bilo da navijam za ovaj klub, a mislim da me tata svesno nije usmeravao da budem golman.

Strahinja je sada pomoćnik Zoranu Mirkoviću, ali kako ima tek 30 godina, karijera je pred njim, a kaže da bi voleo da jednog dana radi s tatom.

- Goran ima profi licencu, ali se nekako uvek nameštalo da je u Partizanu radio kao trener golmana ili pomoćnik i mislim da je sada već kasno da postaje prvi trener. S druge strane, ja još nemam profi liencu, ali sam ispunio uslove da je upišem i verujem da će se to dogoditi u najskorije vreme. Kada budem položio, bilo bi lepo da nas dvojica sarađujemo, jer do sada nismo imali prilike. Pozvaću ga, ali moraće da shvati da sam ja glavni. Šalim se. Nas dvojica imamo iste poglede na fudbal i verujem da bismo se dopunjaval­i.

Zoran Mirković, aktuelni trener

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia