Alo!

Teodosiću beba bitnija od košarke

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

Miloš Teodosić karijeru nastavlja u... Ovo je pitanje na koje svi ljubitelji košarke čekaju odgovor, koji možda nećemo dobiti skoro. Posle rastanka sa Los Anđeles Klipersima srpski bek je u potrazi za novom sredinom, a odgovor da li će zaigrati za neki klub do kraja ove sezone zasad je nepoznanic­a.

To je potvrdio i predsednik CSKA Andrej Vatutin. On je nedavno obavio telefonski razgovor sa Teodosićem, a u intervjuu za rusku „Izvestiju“prvi čovek ruskog kluba je otkrio kakvi su planovi kapitena reprezenta­cije Srbije. A oni su, prema njegovim rečima, striktno vezni za skori porođaj superuge Jelisavete.

- Pričali smo telefonom. Miloš nije doneo odluku da li će se vratiti u Evropu, odnosno u neki od evroligašk­ih klubova, ili će pauzirati da bi bio potpuno spreman za Svetski kup 2019. Želi da igra za nacionalni tim i planira da uradi sve što je do njega bi bio u timu za SP. Uz to, njegova porodica će se uskoro proširiti i košarka mu je trenutno u drugom planu.

Na pitanje kako bi ocenio deo karijere koji je Teodosić proveo u NBA, Vatutin je izričit.

- Teo je veliki majstor, ali u NBA morate da budete mladi i zdravi. Nije imao sreću sa povredama, koje su ga odvojile od terena na gotovo pola godine. U svakom slučaju, on je uradio dobar posao. Da nije otišao u NBA, žalio bi do kraja života - objasnio je Vatutin.

A da su ove reči Vatutina istinite potvrdio je i spisak igrača na koje selektor Aleksandar Đorđević računa tokom poslednja dva kola kvalifikac­ija za SP. Naime, Sale nacionalne je uvrstio bek među 19 igrača na koje računa za duele protiv Estonije (Talin, 21. februara, 18 časova) i Izrael (Beograd, 24. februara, 16 časova). Reprezenta­ciji Srbije je potrebna jedna pobeda iz ova dva meča da bi obezbedila učešće na Svetskom kupu u Kini.

 ??  ?? Uskoro se porađa: Jelisaveta Orašanin Bogdanović­u na partiji čestita saigrač
Begli Porodica preča od košarke:
Miloš Teodosić
Uskoro se porađa: Jelisaveta Orašanin Bogdanović­u na partiji čestita saigrač Begli Porodica preča od košarke: Miloš Teodosić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia