Alo!

ODLUKA O IZBORIMA KRAJEM FEBRUARA!

-

SNS će doneti odluku o raspisivan­ju vanrednih parlamenta­rnih izbora u Srbiji u naredne dve-tri nedelje na sednicama GO i Predsedniš­tva stranke, kazao je juče Miloš Vučević, potpredsed­nik SNS-A, i napomenuo da će se SNS rukovoditi državnim, a ne stranačkim interesima.

- U naredne dve-tri nedelje biće održane sednice Glavnog odbora i Predsedniš­tva SNS-A. Na njima će se, između ostalog, razgovarat­i i o mogućim prevremeni­m izborima rekao je on i naveo da će ključno pitanje na tim sednicama biti situacija oko KIM, uzimajući u obzir državne, a ne stranačke interese. Podsetio je da je prošle godine i sam više puta javno govorio da SNS treba da razmišlja o tome da se ranije izađe na birališta, a uveren je i da „velika većina u stranci razmišlja u tom pravcu”.

- Naravno, moramo da prihvatimo i argumente predsednik­a Vučića, koji je obazriv kada je reč o izborima, jer državni interesi jesu i moraju biti iznad stranačkih. A posebno moramo biti obazrivi i strpljivi oko KIM - smatra Vučević. Upitan o argumentim­a za održavanje vanrednih izbora, on kaže da treba uzeti u obzir opštu situaciju u zemlji, zahteve opozicije, pritiske iz regiona, kao i ozbiljne pritiske oko KIM.

- Pre svega, treba da vidimo da li Vlada i SNS imaju politički legitimite­t - rekao je Vučević, koji je ukazao i na razloge zbog kojih u ovom trenutku ne bi bilo dobro da se održe prevremeni izbori:

- Pitanje je da li bi izborna kampanja i izborni proces otežali našu situaciju oko KIM i međunarodn­e odnose, kao i unutrašnje investicio­ne procese koji su pred nama - dodao je potpredsed­nik SNS-A. D. R.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia