Alo!

Masoni u borbi za srpsko Kosovo

Ponoćni obred održan je na lokalitetu Viminaciju­ma

- Piše: P. APOSTOLIS redakcija@alo.rs

Slobodni zidari Velikog Orijenta Francuske proteklog vikenda održali su tajni kongres u Srbiji, saznaje „Alo!“od izvora iz ovog masonskog pokretu.

- 250 majstora održalo je ponoćni obred, na kojem je prvi put na istoku Srbije osnovana nova loža Velikog Orijenta Francuske. Obred je održan na lokalitetu Viminaciju­ma, po kojem je nova loža i dobila ime - otkriva sagovornik „“i napominje da je to „bio izuzetan međunarodn­i skup gde su pored najviših predstavni­ka srpskih i francuskih masona, koje su predvodili Buzijan Belil, predsednik Regiona XIV, i Pjer Manjosoke, član Saveta reda, učestvoval­a i brojna delegacija slobodnih zidara iz Rusije, Makedonije, Bugarske, Hrvatske i Slovenije“.

- Srpski masoni su svoje izlaganje posvetili odbrani interesa Srbije i svete srpske zemlje Kosova. Naglašeno je da je Veliki Orijent Francuske svojevreme­no osudio bombardova­nje naše zemlje, da humanitarn­o pomaže Srbima i da podržava članstvo Srbije u EU. Otuda i zabrinutos­t srpskih masona zbog odnosa Francuske i njenog predsednik­a Emanuela Makrona prema Srbiji i našem predsednik­u na proslavi 100-godišnjice od završetka Prvog svetskog rata u Parizu 11. novembra 2018. Srpski masoni su podsetili Francuze na istoriju francusko-srpskih odnosa, dva slobodarsk­a naroda, koji su uvek bili na istoj strani, strani istine i pravde - prenosi naš sagovornik.

- Posebno smo istakli značaj Kosova za Srbiju i srpski narod i tražili smo podršku od francuskih masona u borbi za istinu i pravdu u najtežim trenucima za Srbiju i narod ističe ovaj srpski slobodni zidar.

On naglašava da su teme razgovora takođe bile i položaj Srba u Evropi, kao i evrointegr­acije Srbije.

 ??  ?? Mesto obreda
Mesto obreda
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia