Alo!

IZREŠETAN UBICA ZBOG KOG JE BIH DRHTALA!

Kada je video da mu se približava­ju, Edin Gačić je zapucao na policajce, koji su odmah uzvratili vatru i ubili ga

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Najtraženi­ji begunac u BIH Edin Gačić, koji se sumnjiči za brutalno ubistvo pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića 9. februara, te meštanina Podorašca Sauda Sultanića tri dana ranije, ubijen je u obračunu s policijom.

Ovu informacij­u je za „kliks“potvrdio policijski komesar MUP-A Kantona Sarajevo Mevludin Halilović. „Oslobođenj­e“javlja da je policija Gačića locirala na području između Hadžića i Lepenice. Prema rečima meštana, na području Medvjedica čula se rafalna paljba. Bosanski mediji javljaju da se Gačić skrivao u obližnjim zemunicama.

Kako otkriva izvor blizak istrazi, kada je video da mu se približava­ju, Gačić je pucao na policajce koji su ga opkolili i tom prilikom je jednog specijalca lakše ranio. Naime, jedan hitac je okrznuo pripadnika specijalni­h snaga policije, kojem je na licu mesta ukazana pomoć i, srećom, ne radi se o ozbiljnoj povredi. Policajci su odmah uzvratili na Gačićevu paljbu i ubili ga.

Prema nezvanični­m informacij­ama, kod Gačića je pronađen službeni pištolj ubijenog policajca Mahira Begića.

Gačić je osam dana bio u bekstvu nakon monstruozn­og ubistva u Podorašcu, a krvavi pir nastavio je i u Suhodolu, ubistvom policajca, koji je bio zadužen za čuvanje objekta FUP-A.

Stanovnici BIH danima su bili u strahu zbog ubice koji se krio, zbog čega su podignute visoke mere bezbednost­i, a na terenu angažovane sve policijske snage. Koliko je situacija bila ozbiljna, najbolje ilustruje to što je Vlada Kantona Sarajevo raspisala i nagradu od 50.000 KM za informacij­u koja će dovesti do hapšenja Edina Gačića.

Ministar bezbednost­i BIH Dragan Mektić izjavio je juče da je za potrebe akcije pronalažen­ja višestruko­g ubice Edina Gačića formiran Operativni štab u koji su uključene sve bezbednosn­e agencije s područja Bosne i Hercegovin­e, kojima su na raspolagan­je stavljena sva materijaln­o-operativna sredstva ne bi li brzo rešili ovaj slučaj.

U akciji je učestvoval­o više stotina policajaca, a pomoć je ponudio i MUP Republike

Srpske.

 ??  ?? Edin Gačić
Edin Gačić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia