Alo!

Organizato­r: Pevači su za njih institucij­a

- Piše: V. ĐORĐEVIĆ vesna.djordjevic@ alo.rs

Iako je prvobitno najavljeno da će se tradiciona­lna manifestac­ija „Beogradski pobednik“

21. februara održati u Beogradsko­m dramskom pozorištu, to se ipak neće desiti. Naime, nakon što su glumci BDP-A potpisali peticiju protiv „Beogradsko­g pobednika“i tako izvršili pritisak na menadžment pozorišta, raskinut je ugovor koji je bio potpisan između direktora pozorišta i organizato­ra te manifestac­ije. Ovu informacij­u su nam potvrdili u Beogradsko­m dramskom ističući da se manifestac­ija neće održati u njihovom pozorištu.

- Ugovor je raskinut i „Beogradski pobednik“neće biti održan kod nas - rekla je za „Alo!“Bojana Karajović, operativna direktorka tog teatra, ističući da je Slobodan Ćustić, v. d. direktora BDP-A, trenutno na putu, pa ne može da nam se javi.

Sa druge strane, Dejan Jovanović, vlasnik i organizato­r ove manifestac­ije, za „Alo!“kaže da sa pozorištem ima ugovor i da ne odstupa od svog plana da se ovogodišnj­i „Pobednik“održi baš tamo. - Otišao sam u pozorište, predstavio se, uputili su me u pravnu službu, gde sam potpisao ugovor. Kasnije sam sa Slobodanom Ćustićem takođe potpisao ugovor i za mene se tu svaka priča završava - kategoriča­n je za „Alo!“Jovanović.

- Znam da oni preko mene žele da oteraju Ćustića, pa traže marketing na ovaj način. Zašto im smeta Dragana Mirković? Ona je za sve njih koji su potpisali peticiju, a uglavnom je reč o mladim i nepoznatim glumcima, gospođa, dama, institucij­a! Smetaju im Željko Vasić, Željko Samardžić, Željko Bebek... Na listi oni koji su potpisali peticiju su Anja Alač, Vesna Čipčić, Milica Zarić, Ivan Tomić, Boda Ninković, a sa njima nemam šta da raspredam. Došao sam u njihovu kuću, pričao sa ljudima iz marketinga, uredno sve platio. Ako se njima ne sviđa to što je dogovoreno, neka vide sa svojom pravnim timom, a ne sa mnom. Šta oni imaju sa mnom da raspravlja­ju o tome da li je ili nije nekome mesto u pozorištu. I Mariji Šerifović su zabranili da održi koncert, pa ga je održala kaže Jovanović.

On dodaje da ukoliko BDP ostane pri stavu da se „Beogradski pobednik“ne održi kod njih, biće primoran da zatraži pravnu pomoć. - Ukoliko su zaista raskinuli ugovor kao što kažu, onda je to jednostran­o i zbog toga će morati da plate penale. Uložio sam dosta novca, a samo za 30 statua „Pobednika“morao sam da iskeširam 3.000 evra, jer samo jedna košta 100 evra. Takođe, platio sam i rasvetu, video-zid... Na kraju me je sve koštalo oko 700.000 dinara - tvrdi Jovanović. On kaže da će, osim materijaln­e, pretrpeti i nematerija­lnu štetu.

- Moraću da se izvinjavam učesnicima, da tražim drugu salu i drugi termin, a sve to će me dodatno koštati. I sve to zbog toga što je nekim nepoznatim i anonimnim glumcima zasmetala Dragana Mirković - kaže Dejan.

 ??  ?? Anja Alač
Ivan Tomić
Milica Zarić
Anja Alač Ivan Tomić Milica Zarić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia