Alo!

APLAUDIRAO MI JE KRISTIJAN BEJL!

Srpski glumac dobio je prestižnu nagradu za najbolju mladu zvezdu iz Evrope

-

Mladom srpskom glumcu Milanu Mariću uručena je nagrada „Zvezde u usponu“na prestižnom filmskom festivalu u Berlinu, što je izazvalo ovacije slavnog holivudsko­g glumca Kristijana Bejla, koji je sedeo u publici. Ova nagrada dodeljuje se svake godine mladim glumcima širom Evrope, koji su već ostvarili uspeh u svojim zemljama, zbog čega ih je nominovala organizaci­ja EFP. Međutim, ono što je, osim nagrade, oduševilo mladog glumca iz Srbije jeste to što mu je aplaudirao jedan od najvećih holivudski­h glumaca Kristijan Bejl.

- Ne znam da li sam vam rekao da je, dok sam primao nagradu na sceni, u publici sedeo Kristijan Bejl i aplaudirao mi - pohvalio se Milan na svom Tviter profilu i dodao:

- Kažem, ne znam da li sam vam rekao da je Kristijan Bejl sedeo u publici i aplaudirao dok sam primao nagradu na sceni - ponovio je još jednom Milan, u želji da se našali sa svojim pratiocima.

Podsećanja radi, Milan Marić je početkom ove godine u Berlinu skrenuo pažnju na sebe tumačenjem naslovne uloge u biografsko­m filmu o Sergeju Dovlatovu, te je izabran da bude deo predstave „Evropske zvezde u usponu“Filmskog festivala u Berlinu. Poziv za ovaj program i učešće u njemu su svakako predstavlj­ali veliku čast i iskreno priznanje za talenat, trud i potencijal. O ulozi u Dovlatovu Milan je, između ostalog, rekao da je pokušavao da odgonetne šta se krije iza tog Dovlatovlj­evog cinizma, te njegove ironije, bezobrazlu­ka...

- Shvatio sam da se iza nalazi nesigurnos­t, tuga, neko dete koje ne zna kako da se izbori sa zadatkom, a svi oko njega očekuju da to što pre reši - naveo je tada Milan Marić. V. Đorđević

 ??  ?? Milan Marić
Milan Marić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia