Alo!

Sina ću vaspitati da poštuje sve vere

- Piše: SONJA ANDRIĆ sonja.andric@alo.rs

Bosanski pevač Amel Ćurić skrenuo je pažnju na sebe kada je pobedio u drugoj sezoni regionalno­g „Iks faktora“i time dobio titulu jednog od najboljih vokala bivše Jugoslavij­e. Amel je posetio našu redakciju, a u razgovoru za „Alo!“pevač nam je otkrio šta očekuje od novog singla „Niko“, šta misli o novim trendovima u muzici, koliko ga je roditeljst­vo promenilo, ali i koliko je danas teško održati mešoviti brak.

- Pesma „Niko“, koju sam nedavno objavio, drugačija je od svega što se danas pojavljuje, ali ima potencijal da bude klasik. Za mene je ta numera pravo osveženje, jer je sada dominantan neki drugi zvuk koji omladina voli da sluša. Verujem da smo napravili pesmu koja će trajati dugo - kaže Amel na početku razgovora i objašnjava zbog čega mu se ne dopadaju novi trendovi u muzici.

- Danas u muzici vlada čudna kombinacij­a turbofolka i repa, a to nije nije pevačka muzika i ne mogu s tog aspekta ni da je komentariš­em. S druge strane, to je muzika koja ima dobar ritam, a mlađa publika to voli. Znam dosta ljudi koji slušaju Džalu, Bubu i Rastu, a uopšte i ne razumeju tekstove njihovih pesama. Njihovoj muzici fali emocija, ali neminovno je da su sva trojica napravili ogroman uspeh i čestitam im na tome. Jedino im zameram što se u nekim njihovim pesmama forsira vulgaran rečnik - ističe pevač i objašnjava na koji način mu je pobeda u „Iks faktoru“promenila život.

- Pre nego što sam 2016. pobedio u „Iks faktoru“, skromno sam pristupao svojoj karijeri. Sada, kada me neko pita da li umem da pevam, odgovorim samouveren­o i potvrdno. Mislim da spadam u bolje pevače u regionu, a osim mene, izdvojio bih i Mariju Šerifović, Mirzu Selimovića... Toše Proeski je bio i ostao neprevaziđ­en, a od mlađih talenata fasciniral­e su me Džejla Ramović i Ilma Karahmet - kaže pevač, koji je iz mešovitog braka sa koleginico­m Jelenom Čabarkapom dobio sina Kana.

- Pre sedam meseci postao sam otac, a to iskustvo me je potpuno promenilo. Rekao bih da me je spustilo na zemlju, iako sam se oduvek trudio da budem skroman. Iz ove perspektiv­e gledano, trebalo je ranije i da se oženim i napravim dete i sada mi je žao mi je što me najbliži nisu pritiskali da to uradim. Voleo bih da jesu - kaže Amel i dodaje:

- Nakon svih ovih ratova, mešoviti brakovi nisu česti niti uobičajeni u bivšoj Jugoslavij­i. Da li je neko pravoslava­c, Jevrejin ili musliman je samo njegova lična stvar, a ljubav je jača od svega. Poštujem svoju suprugu, ona mene, a sina ćemo vaspitati da poštuje sve vere. Uostalom, tako su i mene moji roditelji naučili, iako nisam dete iz mešovitog braka, ceo život slavim praznike sa prijatelji­ma različitih vera - kaže Amel na kraju.

„Da li je neko pravoslava­c, Jevrejin ili musliman je lična stvar, a ljubav je jača od svega. Moja supruga poštuje moju veru, a ja njenu“, kaže pobednik „Iks faktora“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia