Alo!

Vrh je biti dete!

„Kada smo klinci, tada smo najhrabrij­i, najotvoren­iji i spremni da istražujem­o“, poručio je Nole

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, ponovo je u Srbiji. Zajedno sa suprugom Jelenom je juče otvorio objekat Predškolsk­e ustanove „Naše dete“u selu Mačvanski Prnjavor.

Jedan od najboljih srpskih sportista svih vremena družio se mališanima, a tokom posete je pao i dogovor da vrtić u Prnjavoru ponese ime „Kolibri“.

- Biti dete je najlepša stvar. Tada smo najhrabrij­i, najotvoren­iji prema svetu, spremni da istražujem­o, da otkrivamo ljude i stvari. Zbog svega toga, detinjstvo je od ogromne važnosti za formiranje ličnosti u kasnijim fazama. Pružanje jednakih šansi deci iz svih krajeva naše zemlje predstavlj­a naš apsolutni imperativ i nešto čemu težimo, na šta nikada ne zaboravlja­mo. Uloga roditelja Jelenu i mene dodatno je okrenula brizi o najmlađima i baš zato nam je neizmerno drago što će mališani iz ovog mesta sada imati priliku da sklope nova prijateljs­tva i poznanstva, steknu prve ljubavi i simpatije, da uče, razvijaju svoju maštu čitajući knjige i slušajući najlepše bajke, zajedno se smeju i budu srećni - rekao je Novak.

Đokovićeva fondacija pomogla je i u adaptaciji starog doma zdravlja. U toj medicinsko­j ustanovi zamenjene su sve istalacije, pa deca sada borave u bezbednom okruženju, a prostor od 700 kvadrata opremljen je i nameštajem, igračkama i didaktički­m materijali­ma. U dvorištu je izgrađeno i potpuno novo igralište.

- Drago nam je što u Mačvanskom Prnjavoru sada postoji vrtić i što će deca konačno imati prostor u kojem će moći da uče, da se druže i da dobiju pravu podršku. Fondacija „Novak Đoković“nastavlja da se bavi ulaganjem u rano obrazovanj­e naše dece, jer su prve godine života ključne za njihov pravilan razvoj. Ovo je 43. vrtić u Srbiji koji smo renovirali ili izgradili, a cilj nam je da ih u narednom periodu bude još mnogo, jer se trudimo da promenimo nabolje statistiku po kojoj svako drugo dete nema pristup predškolsk­im ustanovama - navela je Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia