Alo!

HARADINAJ DO KRAJA NEDELJE UKIDA TAKSE!

-

Haradinaj je nakon najnovijeg šamara koji je zbog taksi dobio od Amerike odlučio da podvije rep i takse ukine do kraja nedelje! On to, sudeći po izjavama koje se mogu čuti u Prištini, neće uraditi transparen­tno, nego će se poslužiti podmuklom taktikom.

Preteće pismo koje su SAD poslale prištinski­m liderima u kojem traže hitno ukidanje taksi na robu iz Srbije i BIH bilo je presudno da Ramuš Haradinaj, premijer samoprogla­šene države Kosovo, donese odluku o ukidanju taksi. Tu poruku indirektno je prenela njegova savetnica Donjetea Gaši.

- Ukoliko neko od članova kabineta inicira suspenziju taksi na robu iz Srbije, premijer će omogućiti da odluka bude razmotrena na sednici vlade - rekla je ona, a prenosi „Koha ditore“.

Istovremen­o, samoprogla­šeni kosovski predsednik Hašim Tači zakukao je da je Priština od SAD „dobila šamar“.

- Verujem da ćemo u danima i nedeljama koje dolaze naći kreativno rešenje. Nikakva šteta naneta

Srbiji ne opravdava štetu načinjenu odnosima Prištine sa SAD - rekao je Tači.

Prema rečima našeg odlično obavešteno­g izvora, Haradinaj je smislio taktiku da na sednici vlade, koja bi trebalo da se održi do kraja nedelje, a na kojoj će se pokrenuti pitanje taksi, ostane dosledan da ne prihvata odluku o ukidanju, ali i da dozvoli da ga većina ministara koji budu za ukidanje taksi preglasa.

- A u Haradinaje­voj vladi je najveća stranka upravo Tačijeva, tako da će biti logično da oni glasaju za ukidanje taksi - naveo je on.

 ??  ?? Muljaju: Tači i Haradinaj
Muljaju: Tači i Haradinaj
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia