Alo!

Gačić se krio u snegu ispod granja

Količina municije i čaura koje su pronađene nakon likvidacij­e dokazuju da se Edin pripremao za krvavi pir s policijom

-

Višestruki ubica iz Bosne i Hercegovin­e Edin Gačić, kojeg je policija nakon višednevne potrage locirala i ubila, najverovat­nije se danima krio u napuštenim vikendicam­a i u skloništu u snegu u šumi nadomak Hadžića!

Sarajevski specijalci su u utorak oko 16 sati likvidiral­i Gačića u šumi Barice kod Kiseljaka, nakon što je odbio da se preda. Begunac se kobnog dana krio u snegu ispod natrpanog granja, a specijalci su jedva stigli do skrovišta.

- Ekipa je 45 minuta morala peške da se penje strmovitim stazama prekriveni­m snegom. Vozila su ostavili kod mosta u Lepenici - rekli su iz Tužilaštva.

Gačić je, kako prenose lokalni mediji, bio dobro opremljen i naoružan do zuba. Na sebi je imao vunu koja ga je štitila od hladnoće, a u obračunu s policijom koristio je pušku, takozvani šmajser, kao i pištolj koji je uzeo od policajca Mahira Begića kog je ubio. Količina municije i čaura koje su pronađene kod njega ukazuju da se pripremao za krvavi okršaj s policijom.

Koliko su Gačićeve tehnike skrivanja bile dobre, govori činjenica da je policiji bilo potrebno čak devet dana da ga pronađe.

- Bio je pripadnik jedinice El Mudžahid, ko zna ko ga je sve obučavao. Kretao se uz prugu i nije ostavljao tragove. Za transport je koristio voz, uhvatio bi se za njega i silazio gde je hteo rekli su policajci.

Dok je trajala potera za Gačićem, građani BIH nisu imali sna. - Svima je laknulo nakon što je ubijen. Zaključava­li smo se u kućama, a pošto smo većinom lovci, držali smo uz sebe oružje za ne daj Bože - rekli su meštani sela Toplice, blizu kojeg je Gačić likvidiran.

 ??  ?? Edin Gačić
Edin Gačić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia