Alo!

Pevaću na svadbama kada nađem mladence koji su ludi kao ja

-

Zoran Petrović Šumadinac, koji je na Internetu napravio pravu pometnju svojom pesmom „Autotune“, bio je gost redakcije „Alo!“. Zoki je u našoj redakciji otpevao svoj veliki hit, a nije se libio ni da nas nauči čuvenu koreografi­ju. Šumadinac, novinar po obrazovanj­u, ezoterista je i astrolog poslednjih dvadesetak godina, mada, kako kaže, muzika je oduvek bila njegova velika ljubav.

- Sve što sam u životu radio i što radim, radim isključivo iz ljubavi. Ne zbog novca, niti bilo kakve druge koristi. Zato mi se dobrim i vrati, pa od toga lepo i živim - rekao je Zoki Šumadinac na početku razgovora i objasnio kako je tekao njegov put od novinara do pevača.

- Rođen sam u Austriji, gde sam završio srednju školu i fakultet. Radio sam kao novinar četiri godine, ali za strano tržište, budući da perfektno govorim engleski i nemački jezik. Nakon toga sam se vratio u Srbiju i u Kragujevcu sam bio radio-voditelj i urednik zabavne emisije. Iako je bila jedna od najslušani­jih, gazda nije hteo da plati ono što treba da se plati, pa sam odustao od toga. Čak sam i izvesno vreme radio u apoteci - priča nam kroz smeh svoj zanimljiv životni put i objašnjava da je u apoteci radio „preko veze“, kod svog ujaka, uprkos tome što nije farmaceut.

- Iz apoteke sam počeo da radim ezoteriju i numerologi­ju. Ezoterija je prirodni skup uočavanja vidljivih i nevidljivi­h svetova, priznatih u svetu. Nas ezoterista ima više od 3.000 u svetu celom. Šta to tačno znači? To znači da se mi bavimo energijom. Po energiji možemo da vidimo kakav je neki prostor, kakvi su ljudi… Ovaj sprat na kojem je vaša redakcija je dobar energetski, a ako bismo merili na skali od jedan do pet, vi biste dobili jaku četvorku - objasnio nam je slikovito Šumadinac. Kaže da je pre hita „Autotune“imao i drugih pesama, ali da se, eto, baš ova izdvojila. I to, kako on kaže, baš na vreme. Nastupi su mu zakazani do kraja maja, ali još nije dobio ponudu da peva na svadbi.

- Na svadbama ne pevam, jer ova moja muzika nije predviđena za takav vid veselja, osim ako mladenci nisu mladi i ludi, kao ja - kaže Šumadinac i dodaje:

- Kad me pitaju koliko godina imam, kažem: „Devetnaest“. Kad me pitaju: „Čega 19?“ja im odgovorim: „Čega god vam treba“- ispričao nam je kroz smeh Šumadinac. V. Đorđević

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia