Alo!

DAVNO BEŠE Vidićevo vreme

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Lester je priredio jednu od najvećih senzacija - osvojio je Premijer ligu (Liverpul, podsećanja radi, još nije). Real Madrid je uradio što nijedan klub prethodno nije uspeo - odbranio je trofej Lige šampiona (pa još jednom). Na terenu više ne gledamo zvezde - Ronaldinja, Džerarda, Totija, Lamparda... Čemu ovo nabrajanje?

Verovali ili ne, sve ovo se dogodilo od poslednje pobede Mančester junajteda u nokaut-fazi Lige šampiona! I štošta još. Na primer, Majkl Kerik, akter tog trijumfa nad Olimpijako­som (3:0) 19. marta 2014, sada je pomoćni trener u stručn om štabu „crvenih đavola“. U igračkoj penziji su i mnogi drugi svetski asovi - Lam, Kaka, Pirlo, Drogba... U međuvremen­u, od eliminacij­e grčkog šampiona na „Old Trafordu“(prva utakmica 0:2), Žoze Murinjo se i vratio u Čelsi i dobio otkaz, pa došao u Junajted i dobio otkaz, Dijego Košta je prešao iz Atletiko Madrida u Čelsi, osvojio Premijer ligu, pa se vratio u Atletiko. Štošta je otad doživeo fudbalski svet.

Taj Junajted, koji je umeo da slavi i u prolećnom delu Lige šampiona, kao kapiten na terenu je predvodio Nemanja Vidić. Srpska Stena i društvo su se prošetali kroz grupu (četiri pobede, dva remija, samo tri primljena gola) u konkurenci­ji Leverkuzen­a, Šahtjora i Sosijedada s Grizmanom. Zatim, u prvom meču osmine finala su izgubili 0:2 u Atini, da bi se Olimpijako­su revanširal­i s kamatom - 3:0. Doduše, bez Vidića na terenu. Snažni Užičanin se vratio u tim za četvrtfina­lne okršaje s Bajernom, dao i gol u remiju 1:1 na „Trafordu“, ali zajedno sa saigračima nije uspeo da izbegne eliminacij­u (1:3) u Minhenu.

Slavni klub je u još tri sezone u post Fergijevoj eri igrao u Ligi šampiona. U jesen 2015. nije ni prošao grupnu fazu, u proleće 2018. izbacila ga je Sevilja u osmini finala (1:2 na Ostrvu, posle 0:0 u Andaluziji), što mu preti i ove godine. Posle poraza 0:2 protiv Pari Sen Žermena na „Teatru snova“. Pardon, beše to „Teatar snova“u vreme Aleksa Fegrusona, Nemanje Vidića, Rajana Gigsa, Dejvida Bekama... Sad je to „Kuća košmara“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia