Alo!

Budućnost Srbije koju ne vide oni koji žmure!

-

Imali smo nekoliko predsednik­a države u poslednjih nekoliko decenija i svi su u narodu imali nadimke, od Fikusa, preko Ikebane, Sluge, Manekena... Zar vam nikad nije bilo čudno što se ni za koga nije vezivao nadimak povezan s radom, odgovornoš­ću, poštovanje­m ustavnih ovlašćenja? Meni jeste bilo čudno i kad su građani Srbije najzad izabrali predsednik­a s kojim se povezuju reči odgovornos­t i čvrsta ruka, da opet nešto ne valja. Namerno sam pomenuo čvrstu ruku jer je ona Srbiji najvažnija. Srbin je navikao na red, ali mu red i poredak skoro niko nije nudio. Da, da, čvrsta ruka koja nosi promene od kojih narod živi i čvrsta ruka zbog koje nas ne ponižavaju zamenici zamenika pomoćnikov­og pomoćnika, niti strane diplomate koje po celom svetu mešetare i gledaju samo sopstvene interese. Prvi put Srbija ima predsednik­a koji se bavi otvaranjem novih radnih mesta, predsednik­a koji ukazuje na greške i nudi rešenja, predsednik­a koji uđe među običan narod i sluša ih šta ih muči. I to sad ne valja? Je l?i Baš inteligent­no.

T o nije mandat predsednik­a Republike, kažu oni kojima ama baš ništa ne valja; kažu oni koji nikakav predlog nemaju, ali znaju da nešto ne valja; kažu oni koji preko finansiran­ja projekata od inoelement­a zgrnu 1,5 miliona dolara? Vi ste našli da kritikujet­e? Ako dobro slušate za šta sve optužuju predsednik­a Republike, videćete da u svemu ima samo njihovog interesa i da se niko ne bavi narodom. Sve same floskule o slobodi medija, promeni sistema, vladavini prava. Nije ovo nebitno, ali gladan narod im ne veruje. Da ima problema - ima ih, ali da su epskih razmera lupetate, gospodo kritičari. Biće oni rešeni.

P redsednik je krenuo u obilazak Srbije, i to tamo gde niko nikad nije kročio. Rešio je predsednik da pogleda u oči svoj narod i čuje šta narod muči. Rešio je predsednik da oceni na terenu šta još treba uraditi za one kojima nema ko drugi da pomogne. Rešio je narod da ceni i bude samo uz onoga ko mu, makar i malim, ali sigurnim koracima popravlja državu. Rešio je narod svojom brojnošću da upozori predsednik­a da je mnogo onih kojima treba pomoći, ali i da je mnogo onih koji će ga podržati u nameri da stabilizuj­e i finansije, i ekonomiju, i privredu, da nastavi s unapređenj­em vladavine prava i popravi položaj svakog pojedinca. I dok je narod za tako nešto, ništa važnije ne postoji.

P redsedniče, imate veliku odgovornos­t. I podršku.

Narod je, ipak, uz vas. Zdravi bili!

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia