Alo!

Amfilohije Vuèiaea kune, a Mila podržava!

Mitropolit opet mučki napao predsednik­a Srbije, a srpski ministri mu žestoko uzvratili

- J. Đ.

Mitropolit Amfilohije ponovo je osuo paljbu po predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću, optužujući ga da se ne bori za Kosovo i Metohiju, na šta su mu srpski ministri odgovorili da je suludo što proklinje Vučića za postupke svog prijatelja Mila Đukanovića.

- Znate, vlastoljub­lje i pare je ono zbog čega ljudi oduvek prodaju svoju savest i svoju svest. I to je sva priča kod Vučića - on se bori za svoju vlast, a ne bori se suštinski za Srbiju, srpski narod i za Kosovo - ocenio je mitropolit crnogorsko-primorski za „Vijesti“i rekao da će predsednik Srbije potpisati priznanje Kosova ukoliko njegov ostanak na vlasti bude zavisio od toga. Zaključio je na kraju da Vučić zbog svega što radi zaslužuje kletvu, a ne čestitku.

Aleksandar Vulin, ministar odbrane, naglasio je da vladika proklinje predsednik­a ne za ono što je uradio već za ono što on misli da će Vučić uraditi.

- Biti prijatelj

Mila Ðukanovića, kako predsednik­a Crne Gore naziva Amfilohije, a optuživati bilo koga da voli pare i da je spreman na sve samo da ostane na vlasti, smešno je i tužno poručio je Vulin, naglašavaj­ući da je Vučić poslednji samostalni državnik na Balkanu, a Srbija samostalna zemlja.

- Kada je Crna Gora priznala jedinstven­o i celovito Kosovo, Amfilohije Radović nije bacio kletvu na Mila Ðukanovića, nije ga prokleo ni za rušenje zajednice s bratskom Srbijom, nije mu rekao nijednu tešku reč kada je Crna Gora postala članica NATO, saveza koga Radović proklinje u Srbiji. Kada je u Crnoj Gori zabranjena srpska zastava, Radović nije prizvao večno prokletstv­o na svog prijatelja Mila Ðukanovića - kritikovao je Vulin.

On je ukazao da kada mitropolit­a oteraju Šiptari

iz Ulcinja i ne daju mu da se s vernicima pomoli Bogu, nema ljutnje na „inteligent­nog političara Ðukanovića“, a kada se ukidaju granice među Albancima i kada se pravi „velika Albanija“. Amfilohije ne traži od Crne Gore da se suprotstav­i njenom stvaranju ili da makar progovori o njoj.

U sličnom tonu govorila je juče i Zorana Mihajlović, potpredsed­nica Vlade i ministarka građevine.

- Ovo nije prvi put da mitropolit Amfilohije napada predsednik­a Srbije povodom Kosova, ali isto, kao i ranije, zaboravlja da patriotiza­m nije bacanje kletvi, već kad neko pokušava da uradi ono što je najbolje za Srbiju. Lako je etiketirat­i nekog da je izdajnik, ali hajde da uradimo nešto da Srbija ne izgubi sve, a da Priština sve dobije - navela je Mihajlović­eva za „Alo!“.

Biti prijatelj Mila Ðukanovića, kako predsednik­a Crne Gore naziva Amfilohije, a optuživati bilo koga da voli pare i da je spreman na sve samo da ostane na vlasti, smešno je i tužno

ALEKSANDAR VULIN, ministar

Mitropolit zaboravlja da patriotiza­m nije bacanje kletvi, već kad neko pokušava da uradi ono što je najbolje za Srbiju. Lako je etiketirat­i nekog da je izdajnik

ZORANA MIHAJLOVIĆ, ministarka

 ??  ?? Amfilohije nije prokleo Mila kada je odvojio Crnu Goru od
Srbije
Amfilohije nije prokleo Mila kada je odvojio Crnu Goru od Srbije
 ??  ?? Ponovo proglašen za izdajnika samo zato što se bori za Srbe: Aleksandar
Vučić
Ponovo proglašen za izdajnika samo zato što se bori za Srbe: Aleksandar Vučić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia