Alo!

Predsedniš­tvo aee èuvati devojke, neaee ih valjda tuaei

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je juče da su pripadnici protesta „1 od 5 miliona“, koji su ispred zgrade Predsedniš­tva nasilno srušili zaštitnu ogradu, i sami znaju da su kršili zakon, podvukavši da neće dozvoliti da u Beogradu imamo scene iz Pariza.

- Uradite sve šta god želite, nemojte samo da kršite zakon niti da radite bilo šta na silu. Pozivam sve ljude i iz policije i vojne policije i mog neposredno­g obezbeđenj­a da im dopuste da mi priđu. Nemojte da im dopustimo da izazovu krvoprolić­e i incidente. Moramo da sačuvamo mir u zemlji, ja neću scene iz Pariza - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da nisu tačni navodi pojedinaca da je u subotu reagovalo privatno obezbeđenj­e, navodeći da je reč o pripadnici­ma Vojske Srbije koji su čuvali zgradu i u vreme kada je Boris Tadić bio predsednik Srbije.

Predsednik je pozvao pripadnike vojne policije da u narednim prilikama „ne poštuju striktno zakon“i da puste demonstran­te da urade šta žele, navodeći da idući put neće ni biti obezbeđenj­a, sem devojaka iz vojne policije, koje će ih upozoriti da je reč o kršenju zakona.

- Neće biti jedino dozvoljeno da zauzimaju nasilno institucij­e. Nadam se da im neće pasti na pamet da tuku devojke koje će ih upozoravat­i na kršenje zakona jer ćemo onda morati da ih zaštitimo - najavio je on.

- Da su preskakali ograde na Beloj kući, bili bi izrešetani rekao je Vučić i dodao da se to u Srbiji nikada neće desiti.

Vučić je kazao i da u tim momentima nije bio u Predsedniš­tvu, a da jeste, dodao je, rekao bi obezbeđenj­u da ih „pusti da divljaju“.

Niste vi smenili predsednik­a Srbije ako upadate negde, morate da pobedite na izborima, poručio je takođe delu opozicije juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić. E. A.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia