Alo!

Mirković cimer sa džeparošim­a!

Estradni menadžer odbija hranu u zatvoru

-

Mirković gladuje u zatvoru... Estradni menadžer i nekadašnji predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković izručen je u subotu iz Crne Gore u Beograd, pošto je prethodnog dana uhapšen u Budvi po poternici Srbije. Smešten je na prijemno odeljenje Okružnog zatvora, iz kojeg će verovatno naknadno biti upućen na izdržavanj­e kazne od godinu dana, na koju je osuđen zbog nezakonite nabavke novogodišn­jih paketića kojim je budžet Zaječara oštećen za čak 14 miliona dinara.

Kako saznajemo, on je smešten u ćeliju sa dvojicom sitnih kriminalac­a, a revoltiran time što mu je letovanje i uživanje na crnogorsko­j obali prekinuto, odlučio je da od starta odbija hranu. Zato je sada pod stalnom prismotrom lekara.

Njegovo stupanje u štrajk glađu, prema rečima advokata

Svetozara Vujačića, klasična je ucena, a ujedno će mu, kaže, dobro i doći da dotera liniju i iz zatvora izađe fit.

- On time želi da uceni i vlast, i tužilaštvo, i policiju. Pravosnažn­o je osuđen na zatvorsku kaznu, na izdržavanj­e je pozvan u momentu kada se stvorila prilika za to, odnosno kada su neka mesta postala upražnjena, a to što su ga zatekli dok je uživao na plaži nije bitno. Nikada niko ko je štajkovao glađu nije umro od gladi, bez hrane može da se izdrži i do 40 dana - komentariš­e Vujačić i dodaje.

- Neće Mirković ovim što radi ugroziti svoje zdravlje, sigurno će početi da jede čim oseti da mu je loše, mada zaliha za štrajk poprilično ima. Tako da iz cele ove situacije možda izvuče i neku korist, možda sredi liniju i iz zatvora izađe tip-top - zaključuje advokat.

J. Đ.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia