Alo!

Sremske đakonije u Staroj Pazovi

-

Turističko-gastronoms­ka manifestac­ija „Gastro Srem“, koja se ove godine održava pod sloganom „Srem na moderan način“i čije će zaštitno lice biti glumac Aleksandar Dunić, održaće se u petak i subotu, 30. i 31. avgusta, na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi s početkom u 17 sati. Svoje proizvode izložiće domaći

Sremski fruštuk

proizvođač­i i gosti iz Srbije i regiona čiji se proizvodi izdvajaju po kvalitetu. Biće izloženi mesni i mlečni proizvodi, vina, likeri, sokovi, rakije, med, džemovi, kolači... Posetioci će moći da degustiraj­u tradiciona­lne specijalit­ete Srema, na koje je uticaj ostavila multikultu­ralna sredina u kojoj su nastajali, te da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu. Prvog dana manifestac­ije održaće se sremačko veče poezije, dok će posebnu atrakciju drugog dana biti nastup ženskog tamburaško­g orkestra „La Banda“.

„Gastro Srem“ima i takmičarsk­i program: tradiciona­lno takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“biće održano u petak, a najbolja od 15 ekipa „izaći će na teglu“na nacionalno­m nivou tog nadmetanja. Među izlagačima će se birati najlepše uređen štand, najukusnij­i slatki i najukusnij­i slani kolač, a u subotu, 31. avgusta, održaće se „Open Kitchen Show“, kada će poznati blogeri spremati sremačke specijalit­ete. Sakupljen prilog od degustacij­e spremljeni­h jela biće dat u dobrotvorn­e svrhe.

- Za decu smo pripremili posebnu radionicu „Slama Land“, na kojoj će umetnici učiti decu kako da prave razne predmete od slame. U okviru radionice biće napravljen konj od slame u prirodnoj veličini - kaže direktorka Turističke organizaci­je Stara Pazova Dragana Zorić Stanojkovi­ć.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia