Alo!

Psi našli davljenicu pod vodom!

Trag nestale žene na Grliškom jezeru nanjušili tragači Lola i Lea iz Udruženja za obuku spasilački­h pasa

- E. SADIKU

Psi tragači Lola i Lea iz Udruženja za obuku spasilački­h pasa iz Niša uspeli su da dva dana posle nestanka jedne starije žene lociraju njen trag u Grliškom jezeru, nedaleko od sela Leskovac kod Zaječara. Njen nestanak prijavljen je policiji 9. avgusta, a psi su nanjušili trag 11. avgusta, dok je telo isplivalo dan posle njihove potrage.

Pripadnici Udruženja za obuku spasilački­h pasa iz Niša i njihovi psi su 11. avgusta počeli potragu po okolini jezera. Psi su bili uporni, pa su zaronili i tako pokazivali svojim vodičima mesto gde se žena utopila. U potrazi su učestvoval­a i dva obučena policijska psa.

U Udruženju nam kažu kako je tekla potraga i opisuju kako su psi ronili u jezeru.

- Žena je nestala 8. avgusta, oko 21.30. Porodica je to prijavila dan kasnije, a mi smo angažovani tri dana posle njenog nestanka. U potrazi su bili Lea, rodezijski ridžbek vodiča Nenada Stamenkovi­ća, i moj pas Lola, patuljasti šnaucer - kaže za „Alo!“vodič Radule Perišić iz Niša.

On kaže da se selo iz kojeg je nestala žena naslanja na Grliško jezero.

- Preko jezera se prelazi nedovoljno obezbeđeni­m mostom, a vodostaj je veoma visok. Lola je prateći trag pokraj puta skočila i zaronila u jezero. Zadržavala se po nekoliko sekundi ispod površine, što je ukazalo na to da je osoba na tom mestu upala u jezero i da se telo nalazi na dnu. Ženka Lea je pretraživa­la drugi sektor, ali je u povratku markirala poziciju i zaronila na istom mestu. To je potvrdilo sumnje da je telo pod vodom. Zbog gustine vegetacije i prljave vode nismo mogli da vidimo telo. Na mestu koje su psi markirali leš se pojavio na površini - kaže naš sagovornik.

U Policijsko­j upravi Zaječar navode da je po nalogu Višeg javnog tužilaštva telo poslato na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Nišu.

Psi su bili uporni, pa su zaronili i tako pokazivali SVOJIM VODIČIMA MESTO GDE SE ŽENA UTOPILA

 ??  ?? SPASIOCI IZVUKLI TELO DAN NAKON ŠTO SU PSI MARKIRALI MESTO
SPASIOCI IZVUKLI TELO DAN NAKON ŠTO SU PSI MARKIRALI MESTO
 ??  ?? PATULJASTI ŠNAUCER LOLA
PATULJASTI ŠNAUCER LOLA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia