Alo!

Ekskluzivn­o: Mapa Auto-puta „Vožd Karaðorðe“!

„Alo!“otkriva sve o šumadijsko­m koridoru koji će nositi naziv po vođi Prvog srpskog ustanka

- M. K.

„Ovaj auto-put ići će kroz srce Šumadije. Biće od velikog značaja, posebno za građane centralne Srbije, pošto će povezati Šumadiju sa svim koridorima, ali i istočnom Srbijom“, kaže za “Alo!“Aleksandar Senić, direktor sektora za izgradnju u „Koridorima Srbije“.

Posle Auto-puta „Miloš Veliki“, koji je u nedelju otvoren za saobraćaj, Srbija će dobiti i auto-put koji će nositi naziv „Vožd Karađorđe“po vođi Prvog srpskog ustanka Karađorđu Petroviću. Reč je o šumadijsko­m koridoru koji će spajati centralnu i istočnu Srbiju, a biće dug 245 kilometara. Radovi na izgradnji ovog auto-puta, kako „Alo!“saznaje, trebalo bi da počnu za manje od dve godine.

Auto-put „Vožd Karađorđe“povezaće Auto-put „Miloš Veliki“od Lajkovca, a ići će preko Aranđelovc­a, Topole, Rače, Svilajnca, Despotovca sve do Bora.

- Reč je o potpuno novom auto-putu, odnosno pravi se potpuno nova trasa, što znači da nije reč ni o kakvoj rekonstruk­ciji ili proširenju postojećeg puta. U toku su pripremu

„Ovaj auto-put ići će kroz srce Šumadije.

Biće od velikog značaja, posebno za građane centralne Srbije, pošto će povezati Šumadiju sa svim koridorima, ali i istočnom Srbijom“, kaže za “Alo!” Aleksandar Senić, direktor sektora za izgradnju u „Koridorima Srbije“

za izradu projektne dokumentac­ije, a plan je da se s radovima počne najkasnije u proleće 2021. Međutim, sve dalje pojedinost­i znaćemo kada bude urađen projekat za ovaj auto-put - pojašnjava za „Alo!“Aleksandar Senić, direktor sektora za izgradnju u „Koridorima Srbije“.

Senić ističe da je izgradnja ovog puta od izuzetne važnosti jer je Šumadija dosad zaobiđena svim auto-putevima.

- Ovaj auto-put ići će kroz srce Šumadije. Biće od velikog značaja za građane, posebno centralne Srbije, pošto će povezati Šumadiju sa svim koridorima, ali i istočnom Srbijom - naglašava Senić.

Direktor sektora za izgradnju u „Koridorima Srbije“navodi da će izgradnja auto-puta „Vožd Karađorđe“trajati nekoliko godina.

Inače, izgradnju šumadijsko­g koridora najavio je u nedelju predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanosti povodom puštanja u saobraćaj auto-puta od Obrenovca do Ljiga.

- Doneli smo odluku da krenemo u pripremnu izradu projektne dokumentac­ije za izgradnju Auto-puta „Vožd Karađorđe“i brze saobraćajn­ice koja treba da ide u ipsilon kraku od Mladenovca do Aranđelovc­a, od Topole do Rače, Svilajnca do Despotovca i Bora. Biće nazvan po onome ko je podigao Prvi srpski ustanak. Proći će taj auto-put i kroz Viševac, gde je on rođen. Tim putem ćemo pokazati kako Srbi, kada se pomire i kada zajednički rade, umeju da naprave zajedničke rezultate kazao je Vučić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia