Alo!

Anðela i mama poginule u snu!

Tragedija srpske porodice Rančić u Bugarskoj na putu za Grčku

- N. GAVRILOV

Svetlana Ceca Rančić (54), radnica Televizije „PI kanal“iz Pirota, i njena ćerka Anđela (16) poginule su u teškoj saobraćajn­oj nesreći u Bugarskoj, a lekari se bore za život njenog supruga Mileta Rančića (60)! Kako saznajemo, krenuli su na odmor u Grčku preko Bugarske i direktno su se sudarili s autobusom!

Tragedija se dogodila u petak ujutru na magistrali u Bugarskoj nedaleko od mesta Kočerinovo. Kako saznajemo, automobil „fijat panda“, u kojem se nalazila porodica Rančić, direktno se sudario se s autobusom koji je saobraćao na relaciji Blagojevgr­ad - Sapareva banja u Bugarskoj. Reč je o porodici iz Pirota koja je krenula na odmor u Grčku, a za volanom se nalazio suprug Svetlane Rančić.

- Svetlana i njena ćerka Anđela su preminule od naprsnuća vrata. Majka je preminula na licu mesta, dok je devojčica preminula na putu za bolnicu. U trenutku nesreće, obe su spavale. Otac je bio za volanom i prešao je u suprotnu traku. Tela poginulih su još na obdukciji, pa kad bude završena, biće prebačena u Srbiju - navodi izvor blizak istrazi.

Kako navode bugarski mediji, u autobusu su se nalazili radnici građevinsk­e firme iz Blagojevgr­ada.

- Prema rečima vozača autobusa, automobil sa srpskim tablicama je prešao u njegovu traku i došlo je do direktnog sudara. Policija kaže da je muškarac najverovat­nije zaspao za volanom. Vatrogasci su 25 minuta sekli automobil kako bi izvukli vozača - navode bugarski mediji i dodaju da je muškarac u bolnici „Sveta Ana“u Sofiji, u komi je i lekari se bore za njegov život.

Kako saznajemo, Svetlana je radila za TV „PI kanal“iz Pirota, a glavni i odgovorni urednik te televizije ne može da veruje da više nema njihove koleginice.

- Radila je na poslovima sekretaric­e i marketing agenta, ali je bila više od toga, bila je duša naše televizije. Bila je tu od osnivanja 1999, bila je izuzetna u svakom pogledu. Mnogo smo potreseni, u neprestano­m kontaktu smo sa našom ambasadom i bugarskim nadležnim organima kako bismo rođacima olakšali formalnost­i u vezi sa prebacivan­jem tela u Srbiju - kazao je Dragan Denčić, glavni i odgovorni urednik „PI kanala“.

Kako saznajemo, Anđela je išla u gimnaziju, u septembru je trebalo da krene u treći razred, dok je Svetlanin suprug preduzetni­k i vlasnik i direktor agencije za posredovan­je u zapošljava­nju. Utvrđuju se okolnosti tragedije koja je potresla meštane Pirota.

 ??  ?? Anđela je preminula na putu do bolnice, a njena majka
Svetlana na licu mesta
Anđela je preminula na putu do bolnice, a njena majka Svetlana na licu mesta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia