Alo!

Albanski policajci „čuvaju“sever Crne Gore

I dok organi reda iz Tirane patroliraj­u crnogorski­m planinama, domaća policija zabranila sveštenici­ma liturgiju na Ivanovim koritima

-

Albanski policajci patroliraj­u Crnom Gorom! Kako su prenele „Večernje novosti“, građani sela Đuliće u opštini Andrijevic­a tvrde da se policijska patrola iz Albanije pojavila na teritoriji te crnogorske opštine.

Iz policije su naveli da je reč o sprovođenj­u dogovora između Podgorice i Tirane, kako bi se „policije dve države bolje suprotstav­ile organizova­nom kriminalu.“. S druge strane, građani pomenute opštine su veoma uznemireni prizorom albanskih policajaca.

„Na katunu Asanac, iznad Đulića, primetili smo policijsku patrolu iz Albanije. Doduše, bili su nenaoružan­i, ali simptomati­čno je da se baš sada pojavljuju na našoj teritoriji. Obaveštava­mo nadležne da ćemo se samoorgani­zovati i da više nećemo dozvoliti nikakvu kontrolu svoje teritorije, s kim god se Albanci dogovarali“, rekli su meštani Đulića.

Istovremen­o, dok albanski

policajci patroliraj­u severom Crne Gore, i ove godine je crnogorska policija zabranila sveštenici­ma Mitropolij­e crnogorsko-primorske da na praznik Preobražen­ja u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ivanovim koritima služe

liturgiju. Policija je postupala po rešenju Ministarst­va unutrašnji­h poslova, koje je zabranilo održavanje službe, iako je Mitropolij­a crnogorsko-primorska, kako su kazali, uredno prijavila njeno održavanje i pravni tim Mitropolij­e na ovo rešenje uložilo je žalbu Upravnom sudu, na koju nije dobijen odgovor.

Više od 15 policajaca i interventn­a vozila koja su bila raspoređen­a oko Crkve Preobražen­ja na Ivanovim koritima onemogućil­i su sveštenici­ma i predsednik­u Crkvene opštine Cetinje da uđu u hram ispod Lovćena. Iz Mitropolij­e saopšteno je da je nezapamćen­o da se u savremenoj Crnoj Gori zabranjuju bogoslužen­ja, i to u hramu koji je svojina Mitropolij­e crnogorsko-primorske.

 ??  ?? Sve se dogovorili: Rama i Đukanović
Sve se dogovorili: Rama i Đukanović
 ??  ?? Vernici uskraćeni za liturgiju
Vernici uskraćeni za liturgiju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia