Alo!

Navijaču razneli nogu

Vojislav Kaličanin (34) izrešetan u sačekuši u Ulici Mike Alasa na Dorćolu

- E. H.

Sačekuša na Dorćolu! Vojislav Kaličanin (34) izrešetan je u noge sa više hitaca u klasičnoj sačekuši u Beogradu, nedaleko od zgrade u kojoj živi! Kako nezvanično saznajemo, Kaličanin je odranije poznat policiji i pripada grupi Miloša Radisavlje­vića Kimija, navijača Partizana.

Pucnjava se dogodila u noći između nedelje i ponedeljka, nešto posle ponoći, u Ulici Mike Alasa u beogradsko­m naselju Dorćol. Kako saznajemo, sačekuša se dogodila u prolazu između zgrada, kod broja 48, kada je nepoznata osoba, ili više njih, otvorila vatru na Kaličanina. U njega su ispaljena tri do četiri hica, ali je svestan i komunikati­van prevezen u Urgentni centar. Komšije kažu da su bile šokirani prizorom, jer se sve desilo kada su svi već uveliko spavali.

- Spavali smo i čuli smo tri do četiri hica, jedan za drugim. A onda smo čuli strahovito zapomaganj­e i urlikanje muškarca, koji je vikao: „Upomoć! Zovite brzo pomoć!“. Prvo su svi uplašeno posmatrali kroz prozor, a zatim se jedan komšija na brzinu obukao i istrčao da mu pomogne. Poneo je peškir i podvezao mu nogu. Vojislav je komunikati­van i svestan, ali rane koje je zadobio bile su strahovite. Butina mu je bila samo krvava, međutim, deo između kolena i stopala mu je bukvalno visio, meso na tom delu mu je bilo razneto do koske. Ceo taj deo mu je visio! - kaže jedan od komšija i dodaje:

- Mi ga svi ovde znamo površno, u prolazu, jer tu u blizini živi. Šeta stalno nekog belog pit-bula. Nije bio naročito problemati­čan, znao je ponekad da se zakači s komšijama koji su ga kritikoval­i zbog psa jer se plaše za svoju decu. Tu je veliki park, sa fontanom, sve vrvi od dece kaže naš sagovornik.

Na licu mesta u prolazu između zgrada ostala je velika lokva krvi. Policija pregleda sve nadzorne kamere i traga za napadačem, koji je pobegao s lica mesta. Kako nezvanično saznajemo, ranjeni Kaličanin je odranije poznat policiji i povezan je sa navijačkim grupama.

- Kaličanin pripada grupi

Miloša Radisavlje­vića poznatijeg kao Kimi, navijača Partizana. Odranije je poznat policiji po iznudama, ali i po tome što je bio povezan sa ranjavanje­m Nikole Kačarevića (33) iz Malog Mokrog Luga, koji je upucan 2008. ispred kafića „Pin ap“u Ulici Strahinjić­a bana. Kaličanin je tada osuđen zbog pokušaja ubistva. Dvojica, tada nepoznatih napadača, ranili su Kačarevića u grudi i kuk - navodi izvor. Kako saznajemo, ranjeni je van životne opasnosti.

 ??  ?? Na mladića je pucano iz prolaza zgrade
Na mladića je pucano iz prolaza zgrade
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia