Alo!

Zmaj zbog krave završio u zatvoru!

„Ilija voli kravu više nego svoju majku. Oni sad prave od toga atrakciju, a istina je da Zmaja proganjaju“, rekao je advokat

- E. A.

„Ilija Grahovac voli kravu više nego svoju majku. Oni sad prave od toga atrakciju“, tvrdi njegov advokat

Sudska policija Republike Srpske uhapsila je juče Iliju Grahovca, poznatijeg kao Zmaj od Šipova. Grahovac je uhapšen na osnovu naredbe Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.

Nalog za privođenje je izdat jer se nije odazivao na ročišta povodom sudskog procesa koji se protiv njega vodi u toj pravosudno­j institucij­i. Grahovac je i ranije hapšen zbog neodazivan­ja na sudske pozive. Zmaj je hapšen u aprilu prošle godine zbog sumnje da je pretukao mladića iz sela koji je, prema Ilijinim rečima, želeo da nožem ubode kravu. Zmaj je juče odveden u Kazneno-popravni zavod „Tunjice“u Banjaluci, piše „Srpskainfo“.

Advokat Ilije Grahovca oglasio se za tamošnje medije i rekao:

- Ovo je nečuveno, umesto da sude toj osobi za mučenje životinje, oni sude Iliji zato što je branio svoju kravu jer ju je ovaj izbo nožem - rekao je advokat Duško Tomić, koji zastupa učesnika Iliju Grahovca, te dodao:

- Krenuo ovaj nožem na kravu, Ilija ga udario i nanese mu laku povredu. Oni sada njemu sude, umesto toj osobi koja je počinila krivično delo. Pa gde to ima na svetu - rekao je Tomić.

Advokat je objasnio da je ročište bilo zakazano za 27. avgust, a za koje on i Grahovac nisu dobili poziv, pa nisu mogli ni da opravdaju nedolazak.

- Oni su poslali poziv meni u Sarajevo, a ja sam bio u Medžašima na godišnjem odmoru, nisam ni radio, a Iliju nisu našli kod kuće, niti je dobio poziv. E, onda su jutros jake snage sudske policije iz Banjaluke, prema naredbi sudije Željka Čegara,

Iliju uhapsile i odredile mu pritvor i vode ga u zatvor u Banjaluku. Sada ja tražim sudiju da mi da rešenje o hapšenju, da vidim šta je uradio. Sledeći pretres je zakazan za 12. septembar. Ti njega možeš hapsiti dan ranije, 11. septembra, da ga osiguraš za pretres, ali ne možeš ga hapsiti 4. septembra, osam dana pre suđenja. Gde to ima na svetu, a plus što mu sude za nešto za šta je trebalo da bude heroj. Ilija voli kravu više nego svoju majku. Oni sad prave od toga atrakciju, a istina je da je Zmaja proganjaju - rekao je advokat

Tomić za „Avaz“.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia