Alo!

„Orlovi” zgazili italijansk­e grubijane (92:77)

Naši košarkaši ostvarili i treću pobedu na SP, na plećima i Italija (92:77) Kada su shvatili da će biti ubedljivo poraženi, „azuri“su počeli da udaraju pre svih Raduljicu i Jokića

- MARKO METLAŠ

Bravo, bravo, bravo! Srbija je do nogu potukla bezobrazne i grube Italijane, osvojila je prvo mesto u grupi D i sa prve pozicije krenula je u sledeću rundu takmičenja.

„Azuri“nisu imali odgovor za sjajnog Bogdana Bogdanović­a, koji je rešetao koš rivala, kapitena Miroslava Raduljicu, koji je u odlučujući­m momentima umeo da gotovo bez greške izvede slobodna bacanja (13-12), kao ni za i Nemanju Bjelicu, koji je postigao tek pet poena, ali je imao i devet asistencij­a i sedam skokova. Italijani nisu prezali ni od čega kada su videli da smo bolji od njih. Rvačkim zahvatima slali su Raduljicu na pod, udarali su „sekirice“po Jokićevim rukama, koji nije iskontroli­sao živce, pa je Haketa bacio na pod posle faula. Zbog toga se meč umalo nije završio opštom tučom...

- Osetila se izuzetna važnost ove utakmice. Donela je malo tenzije i nervoze. I to je i normalo. Nisu mi se svidele reakcije naših igrača. Upozorava sam na to, bilo je razgovora i sa moje strane bilo je zahteva da se ne reaguje nesportski, već samo košarkaši - objasnio je Đorđević.

Što se tiče samog meča, selektor je dodao šta mu se još nije dopalo:

- Mučili smo se da uđemo u ritam, ali nismo prestali da branimo. Neki igrači koji su nam dali

energiju jeste Lučić, koji se vraća, a u napadu Raduljica, koji je smirio našu igru. Prvi rival u drugoj rundi je Porotirko. Đorđević je svestan kakav je to tim.

- Nema izgovora. Moramo da se oporavimo, da dođemo do sna. Danas nam je trening i priprema koja će više biti video i analiza nego na terenu. Portoriko je ekipa koja ima karakter, dolazi iz fantastičn­e zemlje sa tim karakterom ubica velikih timova. Setimo se kada su naše fantastičn­e reprezenta­cije gubile od Portorika na prvenstvim­a. Oni su ekipa sa mnogo ponosa i snage, a igraju košarku sa dosta napadačkog talenta. Protiv njih ne znaš kroz čije uši će pljusnuti - zaključio je Đorđević.

 ??  ?? Kada su shvatili da će biti ubedljivo poraženi, „azuri“su počeli da udaraju naše igrače
Kada su shvatili da će biti ubedljivo poraženi, „azuri“su počeli da udaraju naše igrače
 ??  ?? Početak obračuna: Duel Jokića i Hekete
Početak obračuna: Duel Jokića i Hekete
 ??  ?? Ljut na igrače:
Đorđević
Ljut na igrače: Đorđević
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia