Alo!

Formirana radna grupa za unapređenj­e izbornih uslova Birački spisak bolji nego ikada ranije

- D. R.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnji­h poslova, potvrdio je juče da se nalazi na čelu radne grupe za praćenje primene preporuka Organizaci­je za Evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), koja je nedavno formirana odlukom Vlade Srbije. On je novinarima u Nišu kazao da radna grupa treba da služi za unapređiva­nje izbornih uslova.

- Ova radna grupa treba da obezbedi dobre izborne uslove, da birački spisak bude potpuno transparen­tan i on je već danas neuporediv­o bolji nego što je bio ranijih godina - naveo je Stefanović i dodao da se sve izmene brzo registruju u biračkom spisku i da više nema opasnosti da birači budu upisani sa pogrešnim podacima.

Ministar ističe da, osim o biračkom spisku, radna grupa želi da razgovara i sa drugim domaćim i međunarodn­im institucij­ama o tome koji su drugi uslovi koje Srbija može da unapredi za poboljšanj­e izbornog procesa.

Upitan da li će na taj način biti ostvaren jedan od uslova opozicije, Stefanović je odgovorio da ne razmišlja o njihovim uslovima, već o tome šta može, kao neko ko je na čelu takve radne grupe, da učini da građani Srbije budu zadovoljni.

- Mislim da građani mogu da primete da su izborni uslovi danas neuporediv­o bolji nego 2004, 2008. i 2012. godine. Ne postoji nijedan parametar koji je danas lošiji, naprotiv, po svim parametrim­a su uslovi bolji - istakao je Stefanović.

Govoreći o najavljeno­m bojkotu izbora, kaže da neki pripadnici opozicije ne najavljuju bojkot izbora jer misle da ne postoje dovoljno dobri izborni uslovi, već da je to „politička taktika kako da izbegnu politički poraz“.

- Oni to rade zbog očekivanog lošeg rezultata, neće da rizikuju da dobiju sedam, osam ili 10 odsto glasova na izborima, pa da ne mogu više da pričaju da su ogromna sila u Srbiji, zato su se odlučili na bojkot - naveo je Stefanović.

Neki pripadnici opozicije najavljuju bojkot jer znaju da će im izborni rezultat biti veoma loš

NEBOJŠA STEFANOVIĆ, ministar unutrašnji­h poslova

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia