Alo!

Žena izgubila blizance u istoj bolnici u kojoj je trudnica umrla od sepse

Rekordne investicij­e u Srbiji

-

Ženi iz okoline Kruševca koja je u osmom mesec trudnoće 30. avgusta primljena na Ginekološk­o-akušersko odeljenje Opšte bolnice u 32. nedelji gestacije, urađen je prevremeni porođaj nakon što je na ultrazvuku utvrđeno da su oba ploda bez srčane radnje.

Po nalogu Ministarst­va zdravlja, u Opštu bolnici u Kruševcu upućeni su lekari specijalis­ti iz većih centara kako bi proverili sve aspekte rada Opšte bolnice, naročito na odeljenjim­a ginekologi­je i akušerstva, jer su lekari ovog odeljenja učestvoval­i i u lečenju trudnice Tamare Milić, koja je iz kruševačke opšte bolnice upućena u KC Niš, gde je preminula 1. avgusta.

Dodatni povod predstavlj­a i najnoviji slučaj trudnice iz okoline Kruševca koja je izgubila blizance. Vest je podeljena putem društvenih mreža u grupi „Pravda za Tamaru Milić“.

Kako je rečeno u zvaničnom saopštenju Opšte bolnice, „pacijentki­nja je primljena u 32. nedelji blizanačke trudnoće“.

- Na ultrazvučn­om pregledu utvrđeno je da su oba ploda bez srčane radnje. Na adekvatan način sproveden je prevremeni porođaj i pacijentki­nja se oseća dobro. U vezi sa ovim slučajem u toku je unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada - navela je dr Vesna Stević Gajić, v. d. direktora bolnice.

Ugledni britanski časopis „Fajnenšel tajms“objavio je u najnovijem broju da Srbija privlači skoro 12 puta više stranih investicij­a nego ekonomije njene veličine. Kao uzroke navodi pametnu podsticajn­u i poresku politiku, povoljne trgovinske ugovore sa Istokom i Zapadom, te ekonomske reforme.

Članak počinje statistika­ma analitičko­g tima „Fajnenšel tajmsa“koji prati strana tržišta. Njihovi podaci kažu da je Srbija prošle godine privukla nezapamćen iznos stranih direktnih investicij­a od čak 5,8 milijardi dolara. One su došle kroz čak 107 projekata, dok je prethodnih godina prosek bio 69 projekata godišnje. To znači da je Srbija privukla više stranih investicij­a po glavi stanovnika od bilo koje druge zemlje na svetu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia