Alo!

Perica nadrogirao bratance ekstazijem

Narkoman iz Novog Pazara tabletama umalo ubio decu rođenog brata

- M. J.

Ako uzmemo u obzir njihove godine i kilažu, jedna tableta popijenog ekstazija je isto kao kada bi čovek od 35 godina, sa 90 kilograma, popio pet ili šest ovih tableta

LEKARI

Tablete su brzo počele da deluju, pa su devojčica (6) i dečak (3) buncali i halucinira­li. Dečak je bio potpuno ošamućen, dok je njegova sestra povremeno otvarala oči

ISTRAGA

Drogirao bratance od tri i šest godina ekstazijem! Pripadnici kriminalis­tičke policije uhapsili su Pericu D. (33) iz Novog Pazara, koji se sumnjiči da je deci svog brata davao „eksere“! Verujući da im stric daje bombone, devojčica (6) i dečak (3) uzeli su tablete i progutali ih, što je ugrozilo njihove živote. Oni su posle ispiranja želuca u Zdravstven­om centru u Novom Pazaru, srećom, van životne opasnosti.

Sve se dešavalo 3. septembra uveče u porodičnoj kući u naselju Ćerimidžin­ica u Novom Pazaru. Perica je dugogodišn­ji narkoman, a te večeri je mališanima dao po jedan ekstazi dok je sedeo sa njima. Tablete su brzo počele da deluju, pa su mališani buncali i halucinira­li.

- Peričina snaha je prva videla da se njena deca čudno ponašaju! Dečak je bio potpuno ošamućen, a tri godine starija devojčica povremeno je otvarala oči. Preplašena žena nije znala šta da radi, počela je da plače, da decu poliva vodom, a zatim ih je odvela u

Zdravstven­i

centar, koji se nalazi na kilometar od njihove kuće kaže naš izvor iz policije. U Zdravstven­om centru preduzeli su sve što su mogli kada su ovakvi slučajevi posredi, a iz predostrož­nosti su pozvali lekare iz Beograda i tražili njihovo mišljenje.

- Isprali smo im želuce i obavili detoksikac­iju organizma, što je odmah dalo rezultate, pa se njihovo stanje stabilizov­alo - kažu u Zdravstven­om centru u Novom Pazaru.

Lekari sa kojima smo razgovaral­i kažu da je doza ekstazija mogla biti smrtonosna za brata i sestru, ali da se, srećom, sve dobro završilo.

- Ako uzmemo u obzir njihove godine i kilažu, doza popijenog ekstazija je ista kao kada bi čovek od 35 godina, sa 90 kilograma, popio pet ili šest tableta ove sintetičke droge - kažu u bolnici.

Policija je iste večeri uhapsila Pericu i odredila mu pritvor do 48 sati, a posle toga je priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru.

- Policija je pretresla kuću i druge objekte koje koristi Perica i pronašla manju količinu droge - navodi naš izvor blizak istrazi.

 ??  ?? „Deca su uzela i progutala tablete misleći da im stric daje bombone, što je ugrozilo njihove živote”, istraga
„Deca su uzela i progutala tablete misleći da im stric daje bombone, što je ugrozilo njihove živote”, istraga
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia