Alo!

Bivši učitelj štrajkuje glaðu

- Z. G.

Zlatko Cvijović (38) započeo je štrajk glađu ispred OŠ „Slobodan Sekulić“u Užicu, gde je radio 13 godina i nedavno je ostao bez posla, a umesto njega je zaposlen drugi učitelj.

- Imam 38 godina, 13 godina rada u OŠ „Slobodan Sekulić“. Radio sam na poslovima učitelja, a zatim po potrebi predavao matematiku i druge predmete. Pre nekoliko meseci, došao je novi direktor i obećao da će ljudi koji rade duže u školi imati prioritet prilikom zapošljava­nja u novoj školskoj godini. U ovoj školskoj godini se otvorili novo radno mesto u odeljenju u selu Ljubanjama i na to radno mesto primljen je drugi učitelj, koji ima 20 radnih dana u našoj školi. Meni je direktor ponudio nestručni posao matematiča­ra, ali su se pojavili stručni matematiča­ri i ja sam ostao bez posla i vodim se na Zavodu za zapošljava­nje. Inače, to jedino radno mesto na Ljubanjama otvoreno je pod uslovom da se primi učitelj koga sam već pomenuo. Čak je na Nastavničk­om veću bilo reči da to budem ja, ali pod političkim pristiscim­a morao je da bude primljen Miloš - rekao je Cvijović, koji dodaje da nema drugog načina da iskaže nezadovolj­stvo.

Zlatko Cvijović će ostati ispred škole i dan i noć. Dovezao je automobil i ima ćebe, pa će tu spavati.

- Majka mi je nedavno operisana od teške bolesti, otac je ostao bez posla i sada taksira, a imam i sestru, koja je nezaposlen­a. Ovo je moja borba protiv stranačkog zapošljava­nja i moj jedini način - rekao je Cvijović.

Aleksandar Urošević, direktor škole, nije hteo mnogo da govori o ovom slučaju i rekao da je to Zlatkovo pravo i da postoje više instance gde može potražiti svoja prava.

- Nova školska godina i nastava su počeli po predviđeno­m planu i programu, tako da ovaj Zlatkov štrajk nije poremetio ništa i sve funkcioniš­e bez problema. To je njegova volja i ako smatra da je oštećen, postoje više instance kojima bi trebalo da se obrati - rekao je on.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia