Alo!

MI SMO VOJNICI SRBIJE!

„Ova grupa igrača je najbolje što Srbija ima. Mnogo mi je drago što su sa nama, ponovo Milivojevi­ć i Nastasić, a vreme je da podele po klubovima jednom za svagda nestanu“

- PIŠE: VLADIMIR ZOGOVIĆ

Jedan od najvećih boraca u ekipi, najbolji golgeter u timu - Aleksandar Mitrović! Predvodiće napad „orlova” u subotnjem (20.45) meču kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala, a fudbalski navijači u Srbiji spremni su da otpevaju onu sada već čuvenu obradu hita iz devedeseti­h godina „Freed From Desire“, koja u izvođenju navijača Njukasla glasi „Mitro’s on Fire“.

Za „Sport plus“kaže da ga je obradovao povratak prijatelja i saigrača Luke Milivojevi­ća u nacionalni tim, a govorio je još i o privrženos­ti Fulamu.

- Uvek je lepo igrati za reprezenta­ciju. Velika čast, pre svega. Atmosfera je nikad bolja, igramo veliku utakmicu, protiv šampiona Evrope i osvajača Lige nacija, imamo novog selektora, neki igrači su se vratili posle dosta vremena, sve su to razlozi koji utiču na sjajnu atmosferu. Ovo je najbolje

što fudbalska Srbija ima. Baš smo euforični i jedva čekamo utakmicu. Živimo za ovakve mečeve, ja se vodim onom starom izrekom koju su mi treneri govorili kada sam bio mlađi: „Velike utakmice stvaraju velike igrače“- počinje priču Aleksandar Mitrović za naš magazin.

Samouveren­o nastavlja:

- Cilj je šest bodova. Pogotovo što protiv Portugala igramo pred našim navijačima. Naš kvalitet nam daje za pravo da tako razmišljam­o. Normalno je što u subotu idemo na pobedu, dok bi protiv Luksemburg­a bila velika šteta da ne osvojimo tri boda. Verujem u oba trijumfa.

„Orlovi“kao da „pomalo zavide“Crvenoj zvezdi i Partizanu zbog atmosfere na „Marakani“i u Humskoj, odnosno činjenice da imaju istinski vetar u leđa zbog podrške s tribina.

- Publika bi trebalo da bude naš 12. Igrač. Posebno na utakmicama na domaćem terenu. Mnogo bi nam olakšala posao. Znamo koliko jeteško t igrati na „Marakani“, koliko Crvena zvvezde godinama koristi tu atmosferu. Nada daam se ćemo i mi imati podršku na subottnjem meču - kaže sjajni fudbaler.

Zbog pogodaka i požrtvovan­osti, jeddan je od miljenika navijača Srbije.

- Igram za nacionalni tim Srbije io gde to ću proslaviti gol mi uopšte nije bitno. . Poso lednjih godina je postao problem to što ljudi dele reprezenta­tivce po tome gdde su igrali. U Zvezdu, Partizzanu, Vojvodini - apsol je nevažno. Mi smi u službi Srbije - i igrači,i nakrajmora vijači. nji cilj biti u naše lje, a n je dao ili n treće. sam par novac, v

crno-bele celog života, ali isto tako poštujem Zvezdine fudbalere, navijače, imam mnogo prijatelja koji su igrali na „Marakani“i pristalice su tog kluba. Svi treba da se podredimo Srbiji, mislim da bi i oni najvatreni­ji tako trebalo da razmišljaj­u, iako postoji veliko rivalstvo. Evo, za početak, neka se to rivalstvo smanji makar kada igramo u našoj zemlji - dodaje Aleksandar Mitrović.

Srbija će u odnosu na prethodne četiri utakmice u kvalifikac­ijama za EVRO 2020 godine biti jača za Luku Milivojevi­ća, kapitena Kristal Palasa, i Matiju Nastasića, stopera Šalkea.

- Naravno da su mi nedostajal­i. S Lukom se poznajem mnogo godina. Znamo svi šta on znači na terenu i koliki kvalitet donosi. Tvrdim da je veliki patriota i znam koliko voli svoju zemlju. Bilo mu je mnogo teško kada nije igrao za reprezenta­ciju, desile su se neke stvari o kojima ne želim da govorim. Najbitnije je da su se oni sada vratili, što sve nas u ekipi čini srećnim i zadovoljni­m - kaže centarfor Fulama i jedan od najboljih igrača engleskog Čempionšip­a.

Govoreći o klubu sa „Krejven kotidža“, stiče se utisak da našeg asa moderni fudbal nije uzeo pod svoje.

- Imao sam dosta ponuda iz Premijer lige i ostalih evropskih liga, ali mi nije žao što sam ostao u Fulamu. Srećan sam na „Krejven kotidžu“, kao i moja porodica, što mi je veoma važno. Dajem golove, liga je vrlo kvalitetna, možda fizički i jača od Premijer lige. U rasporedu je 46 utakmica, igram često i srećan sam. U klubu me vole i poštuju, dali su koliko su mogli. Nisam od onih koji beže od problema. Znaju to i ovi iz Njukasla. Nisam osetio potrebu da odem iz Fulama. Želim da se borim sa ekipom da se vratimo u Premijer ligu. Tako sam naučen od malih nogu, još u Partizanu, da volim klub, da ga poštujem i budem privržen. Bio sam u Fulamu kada je sve išlo kao po loju i nije u redu da napustim ekipu kada lađe malo potonu - završio je Aleksandar Mitrović.

 ??  ??
 ??  ?? Mitrović i Milivojevi­ć
2013. u Anderlehtu
Mitrović i Milivojevi­ć 2013. u Anderlehtu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia