Alo!

Ništa bez lubrikanta!

Sve što treba da znate o analnom seksu i kako da se za njega pripremite

-

Seksualno iskustvo o kojem većina mašta, a retki se u to upuste i danas je obavijeno velom tajne. Uz ovih 12 saveta vaše prvo iskustvo s analnim seksom biće čisto, sigurno, prijatno i krunisano nezaboravn­im orgazmički­m iskustvom.

1. Razgovaraj­te

Na veliku žalost onih koji bi rado probali, ali ne bi o tome razgovaral­i, stručnjaci tvrde: ako niste spremni da govorite o tome, niste spremni ni da se upustite u to. Verovali ili ne, razgovor će pomoći da se opustite i uživate u tom činu. Pričajte o tome kako zamišljate taj seks, postoji li granica iza koje ne želite da idete...

2. Upoznajte se

Ukoliko dosad još niste dotakli anus, evo što možete očekivati. Za početak, osetićete dva mišića koji se stežu oko vašeg prsta: spoljni mišić, koji možete po volji stezati i opuštati, i unutrašnji mišić, koji kontroliše autonomni nervni sistem. Vežbajte stezanje i opuštanje spoljnog mišića. Kad se priviknete na taj osećaj, gurnite prst malo dublje da biste osetili unutrašnji mišić. Pritom dišite polako i osetićete kako se unutrašnji mišić opušta.

3. Oèistite creva

Ovo je jedna od prvih stvari na koje većina pomisli kada se odluči za analni seks. Ako niste znali, stolica je smeštena dovoljno duboko u crevima ili - drugim rečima

- ne postoji penis dovoljno dugačak da dosegne do nje. Stoga je strah od toga da bi usred seksa mogao isplivati neugodni smeđi trag neutemelje­n.

Ukoliko imate redovnu stolicu, možete se opustiti,

čaršav će ostati čist. Međutim, želite li da sat pre analnog seksa ispraznite creva, to neće škoditi. Baš kao što ne može škoditi ni tuširanje - osećaj čistoće pomoći će vam da se opustite i uživate u seksu.

Ukoliko nemate vremena ili priliku za tuširanje, pomoći će vlažne maramice. Vaš glavni cilj je da očistite sve eventualne tragove koje niste uklonili nakon poslednje stolice koju ste imali.

4. Klistir

Postupak ispiranja creva tečnošću nije obavezan korak u priprema

ma za analni seks, napominju stručnjaci. Ukoliko ste jedan od onih kojima ništa nije dovoljno čisto, slobodno se poslužite i ovom metodom. Možete nabaviti pribor za jednokratn­o klistiranj­e koji ćete nakon upotrebe baciti, a postupak odradite barem sat pre seksa.

Važno je znati da redovno korišćenje klistira može imati uticaj na rad mišića u analnom području te na ravnotežu elektrolit­a u crevima.

5. Lubrikant

Ništa bez dobrih lubrikanat­a kad je u pitanju analni seks, jer za razliku od vagine, analni otvor neće se prirodno navlažiti kad se uzbudite. Pri odabiru lubrikanat­a imajte na umu da su oni na bazi vode kompatibil­ni sa silikonski­m igračkama i lako se ispiraju s odeće i čaršava. Silikonski lubrikanti pružaju bolji doživljaj, ali ne mogu se kombinovat­i sa silikonski­m igračkama. Takođe, lubrikanti na bazi ulja ne smeju se koristiti s kondomima od lateksa jer će vrlo verovatno doći do pucanja.

6. Zapoènite anilinguso­m

Stručnjaci od srca preporučuj­u anilingus pre analnog seksa jer pomaže u opuštanju žene. Samo malo rada jezikom u tom području pomoći će da se opusti um, ali i mišići analnog otvora. Podrazumev­a se da je u pitanju krajnje intiman čin i da partneri koji se u ovo upuste

Nikad i ni u kom slučaju nemojte penisom ili vibratorom naizmeničn­o stimulisat­i vaginu i analni otvor

moraju biti otvoreni jedno prema drugom.

7. Ne zaboravite zaštitu

Zabluda je da tokom analnog seksa kondom nije potreban. Ukoliko vaš partner koristi kondom na ispravan način, oboje ćete biti zaštićeni od polno prenosivih bolesti.

8. Samo jedno

Nikad i ni u kom slučaju nemojte penisom ili vibratorom naizmeničn­o stimulisat­i vaginu i analni otvor. Analni otvor kontaminir­an je bakterijam­a koje tako mogu završiti u vagini i izazvati brojne zdravstven­e probleme. Ni vaš partner nije imun na bakterije - izbegavanj­e ili nepravilno korišćenje kondoma kod muškarca može prouzročit­i razvoj urinarne infekcije.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia