Alo!

Džajić i Đajić podižu natalitet

- N. ŽUNIĆ

Osnivanjem Fondacije „Deca nam se rađala”, generalni direktor Univerzite­tsko kliničkog centra u Banjaluci dr Vlado Đajić krenuo je u odlučnu borbu protiv bele kuge u Republici Srpskoj. Podršku radu Fondacije daje i FK Crvena zvezda, čiji veterani će s veteranima banjalučko­g Borca 12. septembra odigrati humanitarn­u fudbalsku utakmicu.

Đajić u razgovoru za „Alo!“upozorava da Republika Srpska svake godine ostaje bez 4.500 stanovnika.

- Za poslednjih deset godina Republika Srpska je izgubila 40.000 žitelja, a u škole je upisano manje od 30.000 učenika. Ovo je bio alarm da Vlada Republike Srpske preduzme niz mera koje će doprinieti povećanju nataliteta. Kao lekar i čovek koji vodi Klinički centar odmah sam sa svojim saradnicim­a krenuo u borbu protiv bele kuge. Formirao sam Fondaciju „Deca nam se rađala“i mi smo napravili plan i mere koje će doprineti da se u Republici Srpskoj rađa mnogo više dece kaže Đajić za „Alo!“.

On navodi da je taj projekat već dobio punu podršku institucij­a i naroda Republike Srpske.

- Milorad Dodik, srpski član Predsedniš­tva BIH, predložio je da Vlada Republike Srpske za svako novorođeno dete roditeljim­a izdvoji 10.000 KM i da se obezbede povoljna sredstva za rešavanje stambenih pitanja. Majkama koje rađaju više dece planirane su i druge beneficije - navodi Đajić.

Podršku radu fondacije pruža i FK Crvena zvezda, a zakazana je humanitarn­a utakmica između veterana Zvezde i banjalučko­g Borca. U četvrtak u Banjaluku stiže Dragan Džajić, Šestić, Pižon, Aćimović, braća Đurovski i druge legende fudbala. Tako će Dragan Džajić i dr Vlado Đajić biti zajedno na velikom zadatku - podizanja nataliteta Srba.

 ??  ?? Svetozar Mijailović i Vlado Đajić dogovorili utakmicu na kojoj
igra Dragan Džajić
Svetozar Mijailović i Vlado Đajić dogovorili utakmicu na kojoj igra Dragan Džajić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia