Alo!

Argentina gori: Dijego se vratio!

Čuveni fudbaler posle mnogo godina u egzilu dočekao dan da preuzme klub iz domovine

-

Čuveni Maradona se vratio u Argentinu, preuzeo je Gimnaziju i posle 24 godine ponovo će biti trener u državi u kojoj uživa status božanstva!

Klub koji je osnovan pre 132 godine je u velikoj krizi i posle pet kola šampionata zauzima poslednju, 24. poziciju. Čelnici „vukova“su spasioca pronašli u jednom od najboljih fudbalera svih vremena, a njegovo zvanično predstavlj­anje na stadionu „Huan Karmelo Zeriljo“ili „Boske“(na španskom šuma zbog mesta gde se nalazi ovaj objekat, koji prima 33.500 gledalaca), prošao je baš onako kako se očekuje - nastala je opšta ludnica.

Maradona je plakao dok su navijači skandirali njegovo ime. Navijači su se tukli sa policijom kako bi stigli na teren i dodirnuli fudbalskog velikana. Oni najluđi istetovira­li su na glavama lik slavnog Dijega. Naravno, uz bezbroj barjaka, parola, poruka...

- Kunem vam se, neću propustiti nijedan trening. Došao sam da radimo zajedno, a ko ne trenira, neće moći ni da igra. Borićemo se za svu našu decu u klubu i ako da bog, Gimnazija je spasena - kroz suze je govorio Dijego.

Dijegu je ovo šesti klub u karijeri, ali mu čelnici argentinsk­og saveza dugo nisu dozvoljava­li da radi u svojoj zemlji. Sada su nekako popustili i Dijego će debitovati na meču sa Rasingom 15. septembra. - Plačem zato što nemam reči. Sabotirali su me godinama, nisu mi dali da budem selektor kako sam želeo da budem. Nameštali su me stalno još od 1994. godine. Obrisali su me. I sada sam se vratio. Zato sam plakao, ovo su bile jake emocije objasnio je Maradona razloge izliva emocija po izlasku na teren.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia