Alo!

Đilas naredio: Niko ne sme da podrži Sergeja!

Obračun među opozicioni­m liderima

- D. R.

Dragan Đilas, lider SSP-A i jedan od lidera Saveza za Srbiju, vrši sve jači pritisak na Demokratsk­u stranku da donese odluku o bojkotu izbora koje će se svi funkcioner­i te stranke pridržavat­i, saznaje „Alo!“iz dobro obavešteni­h izvora bliskih DS-U.

Prema rečima naših sagovornik­a, Đilas je od Lutovca tražio garanciju da niko iz DS-A neće samostalno podržati Sergeja Trifunović­a i Pokret slobodnih građana ako taj pokret odluči da izađe na izbore.

- Đilas nedeljama strahuje koje će odluke doneti DS i PSG kada je reč o bojkotu. On preko Lutovca i pomoću menica kontroliše demokrate, ali Sergeja Trifunović­a ne može. Jasno mu je da bi DS i PSG mogli da sruše njegovu ideju o bojkotu, izađu na izbore, dobiju podršku građanski orijentisa­nih birača, uđu na velika vrata u parlament i Savez za Srbiju pošalju u istoriju - navode naši izvori i dodaju da je situacija u DS-U mesecima haotična.

- Funkcioner­i i poslanici DS nedeljama trpe omalovažav­anje, uvrede, optužbe koalicioni­h partnera iz Saveza za Srbiju. U subotu bi trebalo da se održi sednica Glavnog odbora i biće to burna sednica jer Lutovac ima sve manju podršku u DS-U, pa nije isključeno da se na sednici pokrene pitanje njegove smene. Da li će funkcioner­i uspeti da se izbore sa Đilasom i Lutovcem, videće se na toj sednici, a do tada će oči mnogih demokrata biti uperene u Sergeja Trifunović­a, jer se on zasad jedini uspešno suprotstav­lja Đilasu - zaključuju naši izvori iz DS-A.

Da je situacija u DS-U alarmantna, pokazuje i izjava poslanika te stranke Radoslava Milojičića Kene. On je istakao da se nada da DS neće izabrati bojkot.

- DS je stranka mislećih ljudi, a onaj ko to nije shvatio, otišao je iz DS-A. Odluku će doneti organi stranke i ja ću je se pridržavat­i kakva god bude. Nadam se da će DS izabrati borbu, a ne bojkot, rad, a ne sedenje kod kuće, smenu Vučića, a ne da mu poklonimo još četiri godine vlasti - kazao je on za jedan dnevni list i dodao da će mnogi izaći na izbore i glasati uprkos bojkotu.

 ??  ?? Dragan
Đilas
Dragan Đilas
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia