Alo!

Zukorliae: Napustiaeu politiku!

Pozicija poglavara Islamske zajednice u BIH isključuje svaku mogućnost bilo kakvog političkog angažmana

- D. RAMADANI

U slučaju da budem izabran na čelo Islamske zajednice Bosne i Hercegovin­e, ne bih mogao da se bavim politikom dok sam na toj poziciji, poručio je juče u razgovoru za „Alo!” Muamer Zukorlić, lider SPP-A i narodni poslanik, nakon što je u javnosti odjeknula vest da je prihvatio kandidatur­u za bosanskohe­rcegovačko­g reis-ul-ulemu.

- Podrazumev­a se da pozicija poglavara Islamske zajednice u BIH funkcija koja isključuje svaku mogućnost bilo kakvog političkog angažmana - kazao je on.

Zukorlić je istakao da će njegova Stranka pravde i pomirenja nastaviti da postoji i ako on bude izabran za poglavara u Sarajevu.

- Stranka bi nastavila da radi, izabrala bi svog novog predsednik­a i nastavila sa svojom političkom misijom. Stranka pravde i pomirenja nije nastala zbog jednog čoveka, niti bi mogla da prestane da postoji zbog jednog čoveka - tvrdi Zukorlić i dodaje da nije razmišljao o tome ko bi mogao da ga nasledi na čelu stranke.

- Prvo bih morao osetiti miris pobede na izborima za poglavara da bih mogao predviđati ko će me zameniti. Moja kandidatur­a će biti zvanično verifikova­na 21. septembra, tako da je sve do sada to inicijativ­a. Tek nakon rezultata na glasanju u novembru stranka će razmišljat­i o tome ko bi preuzeo tu odgovornos­t - kazao je on govoreći o svom potencijal­nom nasledniku.

Inače, Zukorlića je za mesto bosanskohe­rcegovačko­g reis-ul-uleme kandidovao Sabor Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. On je za naš list kazao da će, ukoliko bude izabran, raditi na poboljšanj­u odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovin­e.

- Ideju pomirena ne doživljava­m samo kao stranački i politički program već kao jednu kulturno-civilizaci­jsku misiju. Svakako da bih i sa te pozicije značajno mogao da doprinesem celokupnom zbližavanj­u naroda na Balkanu, uključujuć­i Srbiju i BIH, uspostavlj­anju dijaloga, prevazilaž­enju raznih problema koji se nalaze između ove dve zemlje. To je veoma važna pozicija sa ozbiljnim uticajem, sa koje se može kroz institucio­nalno i javno delovanje uticati i na raspoložen­je građana - poručio je Zukorlić.

Stranka pravde i pomirenja nije nastala zbog jednog čoveka, niti bi mogla da prestane da postoji zbog jednog čoveka MUAMER ZUKORLIĆ, lider SPP-A

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia