Alo!

Humska zaključana, gubitak pola miliona £!

Disciplins­ko apelaciono veće UEFA bez milosti za fudbalere Partizana

-

Partizan nije uspeo! Disciplins­ko Apelaciono veće UEFA odbilo je žalbu crno-belih, pa će beogradski klub odigrati meč 1. kola Lige Evrope protiv AZ Alkmara bez prisustva navijača.

Vest iz Niona je očekivana, pošto je Partizan bio kažnjen sa dva meča posle utakmice trećeg kola kvalifikac­ija sa Malatijasp­orom, kada je klub iz Humske sankcionis­an zaključava­njem stadiona, zbog, kako je to napisano u izveštaju delegacija i posmatrača, vređanja fudbalera turskog kluba Mičela Donalda i isticanjem keltskog krsta na tribinama.

- Nakon usmenog saslušanja i argumenata koje su u Nionu izložili Milorad Vučelić, predsednik FK Partizan, i prof. dr Vladimir Vuletić, potpredsed­nik, a pred Većem sudija iz Holandije (predsedava­jući), Italije, Francuske i Grčke, žalbeno veće donelo je odluku o potvrđivan­ju prvostepen­e odluke - navodi se u saopštenju kluba iz Humske.

Crno-beli su objasnili i zbog čega su disciplinc­i UEFA bili tako strogi.

- Problem recidivizm­a i izuzetno obiman prekršajni dosije koji naš klub ima bili su najveća prepreka usvajanju žalbe - objašnjeno je u saopštenju za medije osvajača Kupa Srbije.

Zbog toga, prva utakmica grupne faze Lige Evrope između Partizana i holandskog AZ Alkmara (19. septembar 2019) biće odigrana bez prisustva publike, odnosno uz ponovno aktiviranj­e opcije Disciplins­kog pravilnika o prisustvu gledalaca do 14 godina, članova Omladinske škole FK Partizan i škola fudbala širom Srbije.

Prema određenim procenama, Partizan će na ovaj način izgubiti prihode u visini od oko pola miliona evra. A dodatni problem je što će izabranici Save Miloševića ostati i bez vetra u leđa, odnosno huka navijača s tribina.

Sreća u nesreći je to što će prvi meč koji će navijači Partizana moći uživo da prate na stadionu biti i najveći spektakl koji će biti u grupi L, duel protiv Mančester junajteda (24. oktobar, 18:55).

 ??  ?? Naviknut: Sadik na meču protiv Moldea
Naviknut: Sadik na meču protiv Moldea
 ??  ?? Klinici će bodriti Partizan i protiv AZ Alkmara
Klinici će bodriti Partizan i protiv AZ Alkmara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia