Alo!

Đilas oterao Tadiaea i Živkoviaea!

-

Tajkun sprečio ujedinjenj­e demokrata i naterao ih da donesu odluku o uslovnom bojkotu izbora

Formalni lider Demokratsk­e stranke Zoran Lutovac odbio je juče da ubaci na dnevni red Glavnog odbora ujedinjenj­e sa Socijaldem­okratskom strankom Borisa Tadića i Novom strankom Zorana Živkovića, čime je ova ideja verovatno pokopana na duži rok, saznaje „Alo!“iz izvora bliskih demokratam­a. Lutovac je ovo uradio po nalogu lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, čiji cilj je da do kraja preuzme DS, tako da mu uključivan­je Tadića i Živkovića u ovu priču, u ovom trenutku, nikako ne bi odgovaralo.

Glavni odbor Demokratsk­e stranke sastao se juče iza zatvorenih vrata, u prostorija­ma Opštine Stari grad, a glavna tema, prema svim najavama, bila je odluka da li izaći na izbore ili ih bojkotovat­i. Prema našim saznanjima, odluku o bojkotu su forsirali Đilas i njegova struja s Lutovcem na čelu. Naime, kako su mediji pisali prošle nedelje, Đilas nije žalio ni novca prilikom ubeđivanja članova Glavnog odbora DS-A da ne idu na izbore. I pored toga, većina starih, uglednih članova DS-A oštro se protivi ideji koju sprovodi Đilasov potrčko Lutovac, u strahu da će DS nestati s političke scene Srbije, ukoliko ne uđe u parlament, čime bi stranka i dalje imala stabilno finansiran­je. Na taj način mogla bi da vraća dug Đilasu, koji je otkupio potraživan­ja koja prema DS-U imaju poverioci. Ukoliko demokrate ipak ne uđu u parlament, to bi značilo da moraju da proglase bojkot, a Đilas bi tako postao i faktički vlasnik stranke.

Sam Lutovac se u jučerašnje­m govoru rezolutno izjasnio za bojkot.

- Od DS-A zavisi hoće li biti bojkota ili ne - rekao je on, pozivajući članove da donesu odluku „kojom dokazuju da su opšti interesi iznad pojedinačn­ih“.

 ??  ?? Dragan Đilas i Zoran Lutovac
U šoku: Živković i Tadić
Dragan Đilas i Zoran Lutovac U šoku: Živković i Tadić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia