Alo!

Istorija kaže: Bajernu ne leži Crvena zvezda!

Crveno-beli posle meča s Inđijom kreću s pripremama za Minhen

-

Prvenstven­a utakmica s Inđijom, odigrana sinoć na „Marakani“, bila je za Crvenu zvezdu i poslednja provera za ono glavno što je čeka već u sredu.

Početak grupne faze Lige šampona se opasno približio, a u prvom kolu srpski šampion gostuje Bajernu na „Alijanc areni“.

Crvena zvezda može da se pohvali pozitivnim ili bar ujednačeni­m skorom u međusobnim duelima sa mnogim evropskim „teškašima“. Jedan od takvih je i minhenski Bajern protiv kog crveno-beli imaju bilans od dve pobede, isto toliko poraza i jedan nerešen rezultat.

Naime, dva kluba su se do sada sastajala pet puta. Najznačajn­iji duel odigran je u aprilu 1991. godine u revanšu polufinala Kupa evropskih šampiona, kada je Zvezda pred 100.000 ljudi na „Marakani“ dočekala Bajern i posle 2:2 trasirala sebi put ka finalu elitnog takmičenja, koje je kasnije u Bariju i osvojila. Utakmici u Beogradu prethodio je meč u Minhenu na kom su crveno-beli pokazali svu svoju moć i golovima Pančeva i Savićevića odneli veliki trijumf sa Olimpijsko­g stadiona (1:2). Deceniju ranije, Bavarci su bili bolji u dvomeču osmine finala Kupa UEFA, nakon što su na svom terenu ubedljivo pobedili sa 3:0, dok je u Beogradu bilo 3:2 za domaće. Zvezda je 2007. godine propustila veliku priliku da uzme skalp moćnom nemačkom gigantu, pošto je u okviru grupne faze Kupa UEFA na „Marakani“vodila sa 2:1 do 86. minuta i na kraju nesrećno izgubila (3:2).

Može li i u sredu da se dogodi neko čudo? Sa Zvezdom je sve moguće. V. Z.

Zvezda iz pet duela sa Bavarcima ima dve pobede, dva poraza i jedan remi

 ??  ?? Toni Kros i Segundo
Kastiljo na meču iz 2007. godine
Toni Kros i Segundo Kastiljo na meču iz 2007. godine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia