Alo!

Ovakva divljina nije bila nikad!

Milorad Kosanović za Alo! o skandalima na utakmici Radnički-vojvodina „Šta ima da pričam o Lalatoviću i Mihajlović­u? Rade ono što im je dozvoljeno i ako tome ne stanemo na put, ko zna gde ćemo otići. Užas“

-

„Ovoga mi krsta, svaku nameštenu utakmicu, sve ću reći“, vikao je Nenad Lalatović niškoj publici, dok je zbog isključenj­a napuštao teren. Prethodno, trener Vojvodine bio je u verbalnom sukobu i s kolegom iz Radničkog, čineći da se o derbiju 8. kola Superlige priča kroz njegove skandale.

Milorad Kosanović, strateg domaćeg tima koji je, uzgred rečeno, izgubio 1:2 od Novosađana, rekao je odmah posle meča da ga je „sramota što se dobra utakmica izvrće ruglu zbog nesportsko­g ponašanja“, a dan kasnije za „Alo!“premotava film sa „Čaira“u kojem se nije našao na meti samo mlađeg kolege, već i igrača „lala“Mihajlović­a, koji se zaleteo na njega prilikom proslave gola.

- Šta ima da pričam o Lalatoviću i Mihajlović­u? Ne razumem zašto se tako ponašaju. Zapravo, nisu krivi, rade ono što im je dozvoljeno. Pojedinci čak misle da im je dozvoljeno da sve maltretira­ju. I biće tako sve dok im se dozvoljava - priča Kosanović.

Lalatovića ste onomad branili u Kruševcu kad su ga vređali...

- Jesam, branio sam ga. Braniću svakog koga napadaju. Međutim, ljudi postaju nekulturni, agresivni, sebični, vode računa samo o sebi. I znate šta mi još smeta, možda i najviše - laž. Nema igrača na terenu koji ne laže. Svako viče „moja lopta“i kad zna da nije njegova. I s klupe skaču: „Naša, naša“. Ako tome ne stanemo na put, ko zna gde ćemo otići... Užas!

Je l’ bilo toga ranije?

- Ovako nije bilo nikad. Divljina! Jednom sam se posvađao s kolegom jer je stalno vikao „naša lopta“, „faul“... Celu utakmicu. Kad sam ga pitao šta mu to znači, odgovorio mi je: „Tako se borim za klub“. Ma bori se ti, ali nemoj da lažeš. Nekima sam svojevreme­no rekao da u Zvezdi dok Cveleta (Vladimir Cvetković) tako ne bi mogli da se ponašaju ni dan. A ovo danas... Uzimaju slobodu da ne poštuju nikoga.

Da li se Lalatović udostojio da vas bar pozdravi posle utakmice?

- Zašto da se foliramo, da se bijemo na život i smrt, a onda da se pozdravlja­mo? Nije me tražio posle utakmice, a ni ja njega. Više se ne pozdravlja­m sa svakim, odsad biram - poručuje Milorad Kosanović, trener Radničkog. Ž. VUJIČIĆ

Lalatović me nije tražio posle meča, a ni ja njega. Više se ne pozdravlja­m sa svakim, odsad biram

MILORAD KOSANOVIĆ, trener Radničkog

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia