Alo!

Finale, ole!

-

Posle nešto više od dve sedmice spustiće se zavesa na najveći planetarni sportski događaj ove godine.

Možda nije bilo očekivano, možda nisu bili u najužem krugu favorita za zlatnu medalju, ali za najsjajnij­e odličje na 18. po redu Svetskom prvenstvu boriće se Španija i Argentina. Potpuno zasluženo!

Obe selekcije od samog početa šampionata igrale su bez poraza i tako došle u poziciju da se bore za drugo istorijsko zlato, budući da su se i Argentina (1950) i Španija (2006) samo po jednom pele na krov sveta. Nešto teži zadatak u polufinalu imala je „crvena furija“, koja posle dva produžetka uspela da savlada Australiju (95:88), pre svega dobrom timskom igrom. „Gaučosi“pred- vođeni Luisom Skolom, vetera- nom koji igra u MVP formi, bez mnogo muke eliminisal­i su Francusku (80:66).

Riki Rubio, kao jedan od najboljih igrača i prva violina Skariolove ekipe, dirigovao je put Španiji do nove medalje, a selektor Argentine Serhio Ernandez imao je puno poverenje u 39-godišnjeg Skolu, koji je doneo ekipi Argentine iskustvo potrebno za jedno ovakvo takmičenje.

Kako god da se završi današnja utakmica, pobednik turnira biće španska košarka. Čak osmorica igrača Argentine članovi su klubova koji se takmiče u ACB ligi, a posebno je interesant­no da u njihovom sastavu nema NBA igrača. Od aktuelnih igrača u Argentini, za Baskoniju igraju Vildoza i Garino, za Real Kampaco, Laprovitol­a i Dek, za Berogan Redvio, a za Saragosu Brusino. U sastavu Španije osmorica brane boje domaćih timova, dok su jedino Riki Rubio, Mrk Gasol, Vili i Huan Ernangomez igrači NBA timova.

Danas u 14 sati obe selekcije jure drugo zlato

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia