Alo!

Još 3 dana

-

Ponovo pogađa Markec. Ponovo u najvoljeni­jem dresu. Ponovo na velikoj sceni. A prvi put od 21. aprila 2018.

Trebalo je, dakle, da prođe 511 dana da se Lazar Marković obraduje golu u najvišem rangu takmičenja. Ne računajući pogodak za rezervni tim Liverpula protiv Arsenala (8. decembar 2018), vihorni napadač je pre Proleterov­e zatresao mrežu Genka, 21. aprila prošle godine, dok je igrao za Anderleht. Otad je, eto, prošlo 511 dana ili godina, četiri meseca i 24 dana.

Da je Markec birao utakmicu na kojoj će ponovo proslaviti gol u crno-belom dresu, to bi bila baš ta preksinoćn­a na „Karađorđu“. Njegova prva po povratku u Humsku.

Znao sam da neću biti među starterima, jer još nisam u vrhunskoj formi, ali sam izgarao od želje da ponovo uđem u autobus i krenemo na utakmicu. Sastanak, spremanje, put ka Novom Sadu, sve to je budilo u meni adrenalin - priča Marković.

Trener Savo Milošević ga je uveo u igru u 63. minutu, da bi on posle samo 15 minuta matirao golmana domaćina i postavio konačnih

3:0 (prva dva gola dali su Tošić u 56. i

Sadik u 73).

Nervirao sam se, ali sam bio ubeđen da ćemo dobiti. Imamo dobru ekipu i bilo je pitanje samo vremena kada ćemo dati gol. Sada je sve super, pobedili smo, ja sam igrao na prvoj utakmici po povratku i još sam postigao gol - kaže Markec.

Tim golom je obradovao „grobare“, koji su skandirali njegovo ime na novosadsko­m stadionu.

- Čuo sam ih, naravno, i zahvaljuje­m im se na podršci. Vratio sam se kući, lepo mi je. Treba mi još malo vremena da se vratim u formu poručuje Lazar Marković. Ž. V.

Sve je super, pobedili smo, ja sam odigrao prvi meč po povratku i još sam dao gol. Čuo sam skandiranj­e navijača, hvala im

LAZAR MARKOVIĆ, fudbaler

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia