Alo!

Holanðani nisu bauk!

Rajko Brežančić, nekadašnji igrač AZ-A, a sada Partizana, zna slabe tačke rivala

-

Nisu morali crno-beli da troše novac na slanje skauta koji bi pratio utakmice AZ Alkmara, prvog rivala u grupnoj fazi Lige Evrope (četvrtak, 21), jer u svojim redovima imaju čoveka koji je dobro upoznat sa njihovim kvalitetim­a.

Godinu dana proveo je Rajko Bežančić na stadionu AFAS, u sezoni 2015/16, koji ističe da je ekipa sada slabije nego u vreme kada je on nosio njihov dres.

- Poznajem samo dva igrača, grčkog štopera Hacidijako­sa, kao i drugog centralnog defanzivca. Tim se dosta promenio, igra ofanzivni fudbal, ali mi bi trebalo da igramo našu igru i da se ne plašimo gostiju - nisu oni bauk, niti su nešto posebno. Ekipa je bila bolja kada sam ja igrao, ali moramo da ih shvatimo ozbiljno ako želimo da pobedimo - počeo je Rajko Brežančić.

Sadik, Asano i Suma imaće zadatak da kao i protiv Malatije, iskoriste dosta prostora koji rival ostavlja u odbrani.

- Holanđani imaju baš dobre ekipe, međutim, ne posvećuju mnogo pažnje odbrani, više se igra u napadu. Bez obzira o kojoj ekipi je reč, niko ne posvećuje pažnju odbrani, svi gledaju samo napred.

Holanđani nisu impresioni­rali Brežančića, koji sada ima priliku da im se revanšira.

- To je zemlja lala i zemlja hladnoće. Kada sam otišao s porodicom, baš smo imali problema da se uklopimo, mada, mi smo tamo družili uglavnom sa Srbima, sa kojima ćemo se videti kad budemo gostovali u Alkmaru. Sve je super, zaista, samo mi se ne sviđa što su ljudi hladni, neće da se jave. Sad te vidi na treningu, a posle u gradu neće da te pozdravi, pita kako si... Kao da te ne poznaju kao roboti su. Dođu, odrade trening i idu kući - rekao je iskusni defanzivac.

Shvatanje fudbala u Holandiji potpuno je drugačiji nego kod nas.

- Njima je nebitno da li si pobedio 5:0 ili izgubio 0:10, posle utakmice imaš oporavak, možeš da jedeš picu, sve živo. Oni na to ne obraćaju pažnju uopšte. Totalno bez pritiska - tvrdi levi bek.

UEFA je ostala nema na žalbu Iz Humske, pa će crno-beli morati da odrade još jednu utakmicu kazne, bez najvatreni­jih navijača.

- Ponovo ćemo imati pomoć sa tribina od dece. Prošla utakmica je bila baš super za igranje, pravo uživanje, a za decu je to velika noć, verujem da ćemo uz pomoć dece pobediti na toj utakmici - zaključio je Brežančić. N. LAZIĆ

 ??  ?? Igrao i za AZ: Rajko Brežančić
Igrao i za AZ: Rajko Brežančić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia