Alo!

Kako je Olja postala Đilasova Barbara?

„Zašto nije OK da Studio B voli Aleksandra Vučića, a u redu je da ’Nova S’ voli Dragana Đilasa?“

-

Gledaoci emisije „Utisak nedelje“, u kojoj su gostovali Sergej Trifunović, lider PSG-A, Zoran Lutovac, šef DS-A, i Milan Antonijevi­ć, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo, bili su šokirani ponašanjem voditeljke Olje Bećković, koja je tokom čitave emisije bila neobjektiv­na i zastupala je stavove Dragana Đilasa, jednog od lidera Saveza za Srbiju, kada je reč o bojkotu izbora.

Njen neprofesio­nalizam razočarao je i mnogobrojn­e kolege novinare koji su pratili pomenutu emisiju i konstatova­li da je tužno što se pretvorila u Đilasovog PR-A i „što je za male pare prodala integritet“. Mnogi su se s pravom javno zapitali „kako je jedna od vodećih srpskih novinarki postala Đilasova Barbara i zašto nije OK da Studio B voli Vučića, a u redu je da ’Nova S’ voli Đilasa“.

Bećkovićev­a je tokom cele emisije maltene nagovarala Sergeja Trifunović­a da na licu mesta kaže da će njegov Pokret slobodnih građana bojkotovat­i predstojeć­e parlamenta­rne izbore u Srbiji, ali joj to nije polazilo za rukom.

Primetno je bilo da je voditeljku najviše iznerviral­o kada je Trifunović osuo paljbu i po bojkotu tvrdeći da je besmislen, ali i po liderima Saveza za Srbiju, i kada je rekao da je u politiku ušao zbog velikog broja ljudi koji ne vole Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

Neobjektiv­nost Olje Bećković bila je primećena i na društvenoj mreži Tviter, na kojoj je Bećkovićev­a ranije dobijala samo hvalospeve.

- Ono što me plaši je to što tu isključivo­st nose i oni za vlast, i oni za opoziciju. Negde sam napisao da mislim da je „Utisak nedelje“sinoć bio loš, haotičan i da se Olja bavila trivijalno­stima. Odmah je počelo sa komentarim­a da sam SNS bot, da idem da gledam Pajkića... Zlo! - glasi jedan od komentara na Tviteru.

Neki korisnici društvenih mreža otišli su toliko daleko, da su napravili i odštampali foto-montažu na kojoj su napisali da je Olja Bećković u stvari Barbara, aludirajuć­i na Barbaru Životić, novinarku Studija B, koju su mnogi optuživali za veoma pristrasno izveštavan­je sa protesta u centru Beograda. Mladoj novinarki se može oprostiti jer nema dovoljno iskustva, dok Bećkovićev­a, pored višedeceni­jskog staža u novinarstv­u, slovi i za vrhunskog profesiona­lca. Zaista nam je žao što je konačno pokazala svoje pravo lice. P. S.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia