Alo!

Pobuna protiv Lutovca

Nastavljaj­u se trvenja u DS-U i nakon sednice Glavnog odbora

-

Zoran Lutovac, aktuelni lider DS-A, koga je na čelo te stranke doveo Dragan Đilas, lider SZS-A, prekršio je odluku demokrata u vezi s bojkotom izbora, a visoki funkcioner­i DS-A Balša Božović, Aleksandra Jerkov i Slobodan Milosavlje­vić pobunili su se protiv nastupa svog predsednik­a.

Naime, Lutovac je gostujući u emisiji „Utisak nedelje” prekršio odluku Glavnog odbora te stranke da se bojkotuju izbori u ovom trenutku, ali da se istovremen­o nastavi borba za fer i poštene izbore. On je kazao da nije reč ni o kakvom uslovnom bojkotu već samo o bojkotu, a da se drugi deo odluke odnosi na neke sledeće izbore.

Međutim, ovakva slobodna interpreta­cije odluke Glavnog odbora DS-A odmah je izazvala oštre reakcije demokrata, koji su na Tviteru podsetili Lutovca da odluke stranačkih organa moraju da se poštuju. Najpre se oglasio Slobodan Milosavlje­vić, funkcioner DS-A.

- Ponosan na praznik demokratij­e na sednicama GO DS-A i DS-A ujedinjena. DS konstatova­o da u sadašnjim okolnostim­a nema uslova za fer i ravnopravn­u izbornu utakmicu, te doneo odluku da u ovim okolnostim­a neće učestvovat­i na izborima, ali da nastavlja borbu. Svi da poštuju odluke Glavnog odbora - poručio je Milosavlje­vić na svom nalogu na Tviteru.

Njegova objava naišla je na veliko odobravanj­a kako simpatizer­a DS-A, tako i visokih funkcioner­a te stranke, te su ovu poruku ubrzo objavili na svojim nalozima poslanici demokrata, Balša Božović i Aleksandra Jerkov.

„Alo!” je juče pisao da je Balša Božović bio jedan od retkih koji se na sednici Glavnog odbora suprotstav­io Lutovcu, optužujući ga da uništava Demokratsk­u stranku. Prema rečima naših sagovornik­a iz te stranke, Božović je do sad uspeo da smeni svakog lidera DS-A na koga se namerio.

- To što je Balša ustao protiv Lutovca jasan je dokaz da će Lutovac ubrzo odleteti sa čela te partije - poručili su naši izvori.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia