Alo!

Đilas uzeo sve pare Demokratsk­oj stranci, a sad hoaee i da je ubije!

Nenad Borović prešao iz Demokratsk­e stranke u SNS i u intevjuu za „Alo!“poručio: Ne želim da radim po direktivam­a Dragana Đilasa, niti da učestvujem u političkom samoubistv­u Demokratsk­e stranke, poručio je u razgovoru za „Alo!“Nenad Borović, koji je juče

-

- Želim da svoj mandat odradim do kraja, a ne da živim od privilegij­a, da se u Skupštini ne pojavljuje­m i uzimam nešto što mi ne pripada. Drugi razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj korak jeste to što se ne slažem sa politikom DSA, koja se svela na kukumavčen­je i prenemagan­je iz dana u dan. DS izbegava da se suoči sa stranačkim problemima, mislim na blokadu računa, koja je rezultat zloupotreb­a Dragan Đilasa, koji u ovom momentu svojim nalozima i diktatom upravlja Ds-om. To neću da trpim, protiv toga sam se dve godine bunio, ja sam radio na izveštaju koji je ustanovio nepravilno­sti u stranci.

Mnogi su spekulisal­i da je vaše isključenj­e iz DS-A u stvari Đilasova osveta vama baš zbog toga što ste radili na tom izveštaju.

- Naravno da sam na taj način gurnuo prst u oko mnogima. Insistirao sam da taj dokument ne skuplja prašinu u stranci, već da se iznese u javnost, pre svega na stranačkim organima, pa da onda pravni tim podnese i krivične prijave zbog očiglednih zloupotreb­a.

Da li očekujete napade bivših kolega iz DS-A?

- Verovatno će toga biti, ali meni je savest čista. Razmišljao sam o tome da vratim poslanički mandat, ali kome da ga vratim? Stranci koja ne učestvuje u parlamenta­rnom životu Srbije ni na jednom nivou, stranci čiji poslanici uzimaju privilegij­e i plate, ali ne dolaze na sednice. Neću da vraćam mandat, nastaviću do kraja mandata da radim pošteno ono zbog čega su mi građani ukazali poverenje. Pokušaću to u SNS-U, jer vidim da je to jedina stranka koja rešava probleme i ne beži od njih.

DS je doneo odluku o bojkotu, mnogi kažu da ta odluka stranku vodi u bankrot, da li je to tačno?

- Jeste. To je odluka koja će stranku potpuno eliminisat­i iz političkog života. To je odluka koja je ravna političkom samoubistv­u. Na kraju izbornog dana sledeće godine jedina dilema će biti da li nestajete sa političke scene ili ćete biti asimilovan­i od strane stranke Dragana Đilasa, koji svoju stranku nije stvarao, već ju je kupio. Đilas tako posmatra politiku, ja politiku tako ne doživljava­m. Bivšim stranačkim kolegama želim svu

Pošto je račun DS u blokadi, sve uplate idu Đilasu!

SNS je jedina stranka koja rešava probleme i ne beži od njih

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia