Alo!

Udala se nisam, a sad radim svadbe!

-

Glumica Mirka Vasiljević će od ove jeseni biti deo javnog servisa. RTS je predstavio novu programsku šemu, u čijem okviru je i nova emisija „Svadba iz mog kraja“, čija će domaćica, uz Radu Đurić i Mariju Veljković, biti i lepa glumica.

- Ne postajem voditeljka, niti menjam profesiju. Ovo je samo mali iskorak u voditeljsk­e vode, koji sam sa zadovoljst­vom prihvatila, budući da sam ljubitelj svadbenih veselja i običaja uopšte - kaže Mirka Vasiljević za VIP. - Vrlo sam tradiciona­lno vaspitana, iako bi neko možda rekao da nisam jer se još nisam udala. Međutim, to se nije desilo isključivo zbog nekih privatnih razloga i zbog toga što smo u manjku slobodnog vremena, a ne iz nekih drugih razloga - kaže Mirka i dodaje: - Oduvek sam volela da idem na svadbe i generalno obožavam svadbena veselja. Igrala sam folklor veoma dugo i dan-danas, kada je veliki godišnji koncert, zovu me i uvek odigram neko kolo sa njima. Tako da sve ono što spada u srpsku tradiciju i običaje meni je blisko, a ova emisija upravo to predstavlj­a - objašnjava lepa glumica za VIP.

Kako kaže, potpuno je očarana običajima na jugu Srbije i ne krije da se sa pojedinima prvi put srela.

- Zanimljivo je koliko se običaji razlikuju od grada do grada, od kraja do kraja. Pošto ima i drugih vera, onda budu i razni verski običaji - kaže Mirka, koja je do sada snimila već tri epizode emisije „Svadba iz mog kraja“. - Svadba je nešto što spaja dvoje ljudi koji se vole, to je jedan od najradosni­jih dana u životu mladenaca, a budući da naš narod voli da gleda takve priče, jer na kraju krajeva takve teme mame osmeh, drago mi je što ću biti deo tog projekta i sa nestrpljen­jem iščekujem da emitovanje počne kaže Mirka Vasiljević za VIP. V. ĐORĐEVIĆ

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia